Subota, 23.07.2016.

Svečano otvoreni ‘Dani Alke i Velike Gospe 2016.’



Na Trgu kralja Tomislava, popularnoj sinjskoj Pijaci sinoć je upriličeno svečano otvaranje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2016.’
Manifestaciju je svečano otvorila predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja Ivana Šabić, u pratnji gradonačelnice Sinja Kristine Križanac, dogradonačelnika Zlatka Ugrina, potpredsjednika Gradskog vijeća Milana Smolje, direktorice sinjske Turističke zajednice Monike Vrgoč te djelatnika Gradske uprave Željka Sesardića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Festival ženskog tradicijskog pjevanja VestaFesta u Vrpolju

KU Vučija Vrpolje, KD Trilj, IEF Zagreb i Matapur, uz suorganizaciju ŽU Vrpolje-Čačvina i MO Vrpolje i ove godine organiziraju Festival ženskoga tradicijskog glazbovanja VestaFesta.

Festival će se održati u Vrpolju u subotu, 23. srpnja s početkom u 20 sati.

PROGRAM

– Ženske tradicijske pisme cetinskoga kraja (pivačice iz Vrpolja i Čačvine, Udruga za očuvanje baštine cetinskoga kraja, Udruga Košuta – Košute)
– Svadbeni običaji i plesovi cetinskoga kraja (Baba Manda, Udruga Košuta – Košute, Udruga za očuvanje baštine cetinskoga kraja) Lidija Bajuk, Ante Rozić i gošće Petra i Ana Dukić (film Nagrišpane traverse, knjiga proze Kao ruža, kao zvijer, dragi moj Flaubert)
– Izložba ‘Vrpolje na starim fotografijama – vjenčanje’
– Sajam ‘Tradicijsko rukotvorstvo i gastronomija ženskog predznaka’

Voditeljica programa bit će Irena Bradarić.

Festival ženskoga tradicijskog glazbovanja VestaFesta održava se uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski Crveni križ poziva na akcije darivanja krvi u Dicmu i Tijarici

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj do kraja mjeseca organizira dvije akcije darivanja krvi.
Prva akcija održat će se u subotu, 23. srpnja u općini Dicmo, u restoranu Sunshine, uz suorganizaciju Kluba DDK Dicmo. Sljedeća akcija bit će u srijedu, 27. srpnja na Tijarici, koja će se održati u suradnji s Udrugom Pokrenimo Tijaricu. Obje akcije održat će se u vremenu od 9 do 13 sati.
Iz GD CK Sinj pozivaju davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života da dođu na akciju i daruju krv, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR