Srijeda, 23.07.2014.

Sinjska glazbena večer u Klaustru



Sinoć je u prekrasnom ambijentu klaustra Svetišta Gospe Sinjske, pred stotinjak zadovoljnih posjetitelja, održana prava glazbena poslastica – koncert sinjskih studenata muzičkih akademija iz Splita i Zagreba.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gavranov ‘Sladoled’ u Alkarskim dvorima

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, večeras s početkom u 21 h, u Alkarskim dvorima možete pogledati komediju ‘Sladoled’ autora Mira Gavrana.
‘Sladoled’ na humorističan način oslikava odnos majke koju glumi Mladena Gavran i kćeri u ulozi koje nastupa Ana Vilenica. U središtu pozornosti i razgovora glavnih junakinja su naravno – muškarci.
Ovu teatarsku uspješnicu koja traje sat i pol vremena, režirao je Boris Svrtan, na tekst najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu – Mira Gavrana.
Gavranova književna djela u proteklih su 20 godina prevedena na 35 jezika, te su doživjela više od 150 izdanja. U tom periodu nastalo je više od 250 kazališnih premijera širom svijeta, a ukupan broj gledatelja djela ovog uglednog hrvatskog dramaturga premašio je brojku od 3 milijuna.
‘Sladoled’ je prilika sinjskim ljubiteljima teatra za ugodno humorno rashlađivanje, uz vrhunski tekst i sjajnu izvedbu članova Teatra Gavran.
IZVOR: WWW.FERATA.HR