Ponedjeljak, 23.07.2012.

Obilježavanje Dana Općine Dicmo

U Dicmu je počelo obilježavanje Dana Općine, koji se slavi na blagdan sv. Jakova. Danas i sutra, s početkom u 18 sati, služit će se trodnevnica sv. Jakovu. Sutra u 10 sati bit će polaganje vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju za poginule Dicmanjane u Domovinskom ratu, a nakon toga u općinskoj vijećnici održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na sam blagdan svetog Jakova, u srijedu 25. srpnja, misno slavlje u 8 sati služit će župnik i dekan kliškog dekanata don Vlado Strikić, a središnje misno slavlje s procesijom u 10,30 predvodit će generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić. Večernju misu u 18 sati služit će župnik Krušvara don Ante Šošić.

Nakon večernje mise u crkvenom dvorištu održat će se 'Dicmanjska večer folklora' na kojoj će nastupiti desetak folklornih skupina iz Dalmatinske zagore.

Na blagdan sv. Ane, 26. srpnja, misna slavlja su u 8, 10,30 i u 18 sati nakon koje će biti i blagoslov djece.

U 21 sat na sportskom centru kod škole dicmanjska mladež organizira zabavu na kojoj će nastupiti sinjska grupa "Loše navike". Osim glazbenog dijela, najavljeni su i drugi mladima zanimljivi sadržaji i iznenađenja.

Povodom dana Općine Udruga za kulturu, ekologiju i sport 'Lari' Dicmo organizira još jednu zanimljivost - izbor najtežeg i najsmišnijeg krumpira. Primjerci za natjecanje mogu se donijeti danas i sutra od 16 do 17 sati u župnu dvoranu. Svi primjerci bit će izloženi ispred crkve na blagdan sv. Jakova i Ane, a dodjela priznanja najboljima bit će na blagdan svete Ane.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Oproštaj svećenikaSinoć na svetoj misi u prepunoj crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske od župljana su se oprostili župnik i samostanski vikar fra Paviša Norac Kevo, gvardijan i župni vikar fra Bože Vuleta i župni vikari fra Ante Čovo i fra Tino Labrović. Svečano misno slavlje predvodio je fra Paviša Norac Kevo, a propovijedao je prof. fra Domagoj Runje. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer oko 15,00 sati, u mjestu Krušvar zbog  još neutvrđenih razloga došlo je izbijanja požara na kamenoj staji u vlasništvu 63-godišnjaka. U požaru je izgorjelo sijeno, a požar se proširio  na okolno brdo. U potpunosti je  ugašen uz pomoć kanadera i dva helikoptera. Slijedi obavljanje očevida u cilju utvrđivanja materijalne štete i uzroka požara
IZVOR: PU SD