Petak, 23.07.2010.

Misa na Mirinama

U sklopu priprema za obilježavanje 300. obljetnice stradanja Otočana na Dugišu 1715. godine, i ove će se godine 25.srpnja ( nedjelja ) svetom misom u 9,30 sati prisjetiti svih nevino stradalih žrtava iz Otoka kroz povijest u obrani svoje vjere i  Domovine. Misu s procesijom će predvoditi fra. Stjepan Pupić  Bakrač, dok će predstavnici Općine Otok i braniteljskih udruga u 11 sati položiti vijenac  kod Spomen križa iza stare crkve Svetog Luke.

Dan Općine DicmoSvečanom sjednicom općinskog vijeća, dragovoljnim darivanjem krvi gdje prikupljeno 36 doza krvi, polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa i svečanim otvaranjem završetka infrastrukturnih radova prve faze industrijske zone u Dicmu je počelo obilježavanje dana općine povodom blagdana SV. Jakova.
Svečana sjednica održana je u restoranu Kamen na kojoj su nazočilil brojni gosti i uzvanici te mještani Dicma.
 U ime predsjednika vijeća pozdravne riječi uputio je općinski vijećnik dipl.ing Ivica Perić. U ime ministra Božidara Kalmete okupljenima se obratio državni tajnik u ministarstvu mora prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić. Mihotić je naglasio da ga posebna veza veže za dicmanjsku zonu jer je radeći prije ove dužnosti kao županijski pročelnik upoznat s svim planovima i razvojom zone: Osjećam se kao domaćin, a ne kao gost, jer puno toga me veže za Dicmo na mnogim projektima, a pogotovo po pitanju zone odlično sam surađivao i surađujem s čelništvom općine. ...

Sport

Nakon odigrana dva dana turnira u basketu na prvom mjestu je ekipa Glavička West Point, na drugom Baljkov most, na trećem Žankova glavica, četvrtom Štalija a na petom Park Grad juniori. Polufinale će se igrati u nedjelju, 25. srpnja s početkom u 19,00 sati. Istoga dana igrat će se i finalna utakmica.

Autohtona hrvatska stranka prava i Hrvatska čista stranka prava uputile su poziv zainteresiranima za odlazak na prosvjedni skup u Srb, 27. srpnja

Autohtona hrvatska stranka prava i Hrvatska čista stranka prava uputile su poziv zainteresiranima za odlazak na prosvjedni skup u Srb, 27. srpnja. Prosvjed će se održati u 11,00 sati. U Srbu će se istoga dana održati svečanost povodom otkrivanja obnovljenog spomenika koji je podignut u sjećanje na ustanak od 27. srpnja 1941, kada se narod Like, prema službenoj povijesti, pobunio protiv fašističke okupacije. Tom prigodom, stoji u pozivu AHSP-a i HČSP-a, protjerano je i mučki ubijeno nesrpsko stanovništvo, a posebno je stradalo mjesto Borićevac.

Festival urbanog zvuka SARS

Večeras će na košarkaškom igralištu u Sinju, s početkom u 21,00 sat početi Festival urbanog zvuka SARS. Organizator je Udruga S.K.U.P.. Festival se održava u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe.

Demonstracija borilačkih vještina na Česmi

U okviru Vrličkog ljeta–Dana Milana Begovića, večeras će se na Česmi u 20,00 sati održati demonstracija borilačkih vještina, u organizaciji Taekwando kluba Vrlika. Od 20,30 sati upriličit će se večer s KUD-om Filip Dević iz Splita. Ulaz je slobodan.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje film "Pomrčina". Početak je u 20,30 sati.

Obavijest

Obavještavamo kako će Galerija «Sikirica» za vrijeme «Dana Alke i Velike Gospe» biti otvorena za posjetitelje od 26. srpnja do 16.kolovoza  i to:
-radnim danom od 10:00 do 12:00 sati i od 18:00 do 21:00 sat,
-subotom od 10:00 do 12:30 sati.

U isto vrijeme u prostoru Galerije, Turistička zajednica Grada Sinja postavit će  svoj info-pult na kojem će se moći dobiti sve relevantne informacije u svezi turističke ponude Grada.

Stanje na cestama

Pojačan je promet na cestama prema moru, ali i u smjeru unutrašnjosti.
Na ulazu u Zagreb, na naplati Lučko, čeka se oko 15 minuta.
Također, promet je gust u Istri i duž jadranske obale, pa povremeno dolazi do zastoja, osobito na prilazima turističkim središtima.
- zbog radova za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis 23. srpnja (od 10 do 10.30 sati). Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK