Četvrtak, 23.07.2009.

OBAVIJEST

U okviru Dugopoljskog kulturnog ljeta i 6. međunarodnih folklornih susreta u subotu, 25. srpnja, će se na trgu dr.Franje Tuđmana u Dugopolju održati predstava "Ljepota u kamenu kamenitom". Početak predstave je u 20,30 sati. Na ovoj predstavi sudjeluju folklorne grupe iz Rusije, Vojvodine, BiH i Hrvatske.

BLAGDAN SV. JAKOVA

Jutros je u Dicmu povodom blagdana sv.Jakova održana svečana sjednica Općinskog vijeća Dicma. Sjednicu je otvorio predsjednik vijeća Ivan Burov,koji je pozdravio goste i uzvanike među kojima su bili županijski pročelnik Ivan Udovićić, splitski gradski vijećnik i član uprave županijskih cesta Luka Podrug, gradonačelnici, načelnici i predstavnici susjednih općina i gradova, dicmanjski župnici don Vlado Strikić i don Ante Tonći šošić, članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata, dicmanjski vijećnici s vladajuće Nezavisne liste bez nazočnosti oporbenih HDZ-ovih vijećnika te druge osobe iz javnog života s područja cijele županije. U kulturnom dijelu programa nastupili su članovi KUD Dicmo. U svom obraćanju nazočnima općinski načelnik Josip Silić istaknuo je one glavne elemente po kojima je ova općina zabilježila svoj razvojni put. Silić je istaknuo kako je znakovito kako je 1988. godine u gospodarskoj zoni Dicmo nije bilo niti jednog gospodarskog subjekta a sada ih je 30-tak koji upošljavaju preko 400 radnika. Posebno se zahvalio na pomoći županije, Ministarstva regionalnog razvoja i ostalim pojedincima. Silić je naglasio i odrednice svoga rada i svojih suradnika za neredno razdoblje, a to je razvoj Zone, komunalna opremanja, poboljšanje prijevoza između svih naselja. U ime župana i svoje ime skupu se obratio i županijski pročelnik za gospodarstvo Ivan Udovićić, koji je iskazao spremnost kako će sve ovakve uspješne lokalne sredine županija pomagati u granicama svojih mogućnosti. Također u ime svojih župa i vjerničkog puka hvale vrijedne riječi za općinu i njene čelnike uputili su župnici župa u Dicmu donjem don Vlado Strikić i u župi Dicmo gornje Krušvar don Ante Tonći šošić.

Povodom blagdana svetoga Jakova u dicmanjskoj crkvi sinoć je molitvom za obitelji počela trodnevna duhovna obnova. Večeras u 18,00 sati misu će predvoditi don Mirko Bitunjac, a sutra don Emanuel Petrov.

OBAVIJEST

Predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskoga rata Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije te Bosne i Hercegovine dogovorili su organiziranje hodočašća hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u Svetište čudotvorne Gospe Sinjske. Hodočašće će se održati 8. kolovoza

OBAVIJEST

Skupina roditelja iz Sinja inicirala je osnivanje Udruge 4 plus koja bi okupljala roditelje s četvero i više djece. Na dogovor o osnivanju udruge pozivaju roditelje s područja cijelog Cetinskog kraja. Ciljevi udruge bit će okupljanje, druženje kao i ostvarivanje raznih prava. Sastanak će se održati sutra, 24. srpnja, u dvorani Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske, s početkom u 19 sati.

OBAVIJEST

U prodaji je Novi broj Cetinskih vrila-glasila ogranka Matice hrvatske u Sinju . Glavni i odgovorni urednik fra. Mirko Marić istaknuo je kako je novi broj Vrila obradio niz zanimljivih tema.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i večeras je animirani film "Ledeno doba 3", koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Film će se prikazivati još danas u dva termina: u 18,30 i 20,30 sati.

SPORT

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" danas, 23. srpnja, počinje turnir u basketu, koji će se održavati na košarkaškom igralištu kod kina. Turnir će održavati do nedjelje, a organizirana su natjecanja u seniorskim i juniorskim kategorijama.

Mladi sinjski tenisač Lovre župić nastavio je sa dobrim rezultatima te je u prvom kolu međunarodnog teniskog ETA turnira koji se održava u Stobreču bio uspješniji od Ivića iz BIH kojega je pobijedio rezultatom 6:4, 6:4.

Sinoć je velikom svečanošću u Dugopolju otvoren nogometni stadion u okviru športskog centra Hrvatski Vitezovi Podi-Dugopolje. Stadion je otvorio pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i športa željko Klarić, blagoslovio generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan čubelić. Početni udarac izveo je načelnik općine Dugopolje Zlatko ževrnja, a u prijateljskom susretu Hajduk je pobIjedio Dugopolje 2-0.