Srijeda, 23.07.2008.

ODRžANA 32. SKUPšTINA žUPANIJE SPLITSKO-DALMATINSKE

Na svojoj 32. sjednici županijska skupština prihvatila je Izvješće o stanju u zdravstvenoj ustanovi Domu zdravlja Splitsko - dalmatinske županije. Također je donijela zaključak da se ide na dogovore s lokalnim jedinicama o sufinanciranju viših zdravstvenih standarda, u koje spadaju i rodilišta. Naša županija jedina je u Hrvatskoj koja ima čak četiri rodilišta, a po broju poroda sinjsko rodilište odmah je iza splitskog.

Skupština je prihvatila i Izvješće o stanju u gospodarstvu Splitsko-dalmatinske županije s prikazom financijskih kretanja u 2007. godini. Na području županije je 31 gospodarska zona, a u planu je do kraja ove godine zaživljavanje još šest zona među kojima je i Gospodarska zona Kukuzovac.

županijska skupština je prihvatila i Izvješće o provođenju programa iz strategije gospodarskog razvitka Splitsko-dalmatinske županije od 2003. - 2015. godine. Prema tom programu, od rujna pove godine županija će krenuti s dosada najpovoljnijim kreditiranjem malog poduzretništva. Za poduzetnike s područja Dalmatinske zagore i otoka kamatna stopa bit će 3 % s počekom do 3 godine.

DAN OPćINE DICMO

Sutra, 24. srpnja, će se u Dicmu održati svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom Dana Općine i blagdana svetoga Jakova. Sjednica će početi u 11,00 sati, a uz ostale goste, nazočit će joj i dožupan Luka Brčić.

PROSLAVA 300-te OBLJETNICE čUDESNE OBRANE SINJA

Na dan Alke 3. kolovoza počet će sedmogodišnja proslava 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja. Tom prigodom će se na Tvrđavi Grad slaviti sveta misa koju će predvoditi vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Tom će prigodom kardinal blagosloviti brončani kip čudotvorne Gospe Sinjske, djelo akademskog kipara Jože Marinovića, koji je tom prigodom postavljen pored zavjetne crkvice mna Gradu.

DONACIJA UDRUGE "ANTE TOMAšEVIć-KUKA"

Predstavnici športske udruge Ante Tomašević-Kuka jutros su voditelju sinjskog doma zdravlja dr. Ivanu Nasiću uručili novac za pomoć rodilištu. Po tisuću kuna izdvojili su i za djecu koja su rođena 20. srpnja na dan održavanja turnira "Junak na junaka".

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U sklopu manifestacije Dani Alke i velike Gospe sinoć je otvorena izložba slika akademskog slikara željka Bubala. Ovaj hvarski slikar predstavio se s 14 slika u tehnici ulje na platnu. Izložba je postavljena u Galeriji Galiotović.

Klapa Prijetelji iz Brnaza večeras će održati koncert ne kako je najavljivano u crkvi sv. Nikole u Brnazama nego u Brnaškom Domu kulture u 21 sat - izvjestio nas je voditelj klape Ante čarić. Kao gosti nastupit će klapa Lišnjak iz Srinjina kraj Omiša, a voditelj programa je Ivica Glavan.

U dvorani franjevačkog samostana u Sinnju sutra će se održati predstavljanje knjige "Bauštelac" fra Joze župića.

SPORT

Zbog tehničkoh razloga odgođen je košarkaški turnir Streetball koji se trebao održati večeras na sinjskom košarkaškom igralištu, u okviru Dana Alke i velike Gospe. Turnir je odgođen do daljnjega, kazao je pročelnik odjela za društvene djelatnosti željko Sesardić.

Nogometni klub Junak danas će u Omišu protiv istoimene ekipe odigrati prijateljsku nogometnu utakmicu. Početak susreta je u 18 sati i 30 minuta.

KRONIKA 92

PP SINJ 19/22.07.2008.g., u Obrovcu Sinjskom, u krugu poduzeća počinjena je krađa aluminijskih dijelova raznih vozila i više od 400kg otpadnog aluminija, čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta.
IZVOR: PU SD

"SARS 2008."