Subota, 23.07.2005.

PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Iako vremenske prilike posljednjih dana i nisu naklonjene alkarima za pripreme na trkalištu, ipak se sve odvija po ustaljenom rasporedu - istaknuo je alajčauš Ivan Zorica. Iz ergele đakovo stigla su dva lipicanera koje će na alci jahati vojvoda i barjaktar, a očekuje se dolazak još dvaju konja za alkarsku kočiju.

što se tiče trkališta ono je u potpunosti dovršeno, a direktor alka marketinga Davor Benja najavljuje skoro postavljanje reklama na trkalište.

Genaralni sponzor jubilarne 290-te alke i ove godine je koncern Agrokor koji je potpisao sponzorstvo sa VAD-om u vrijednosti od 200.000 kuna.

Sponzorski ugovor vrijedan 100.000 kuna jučer je sa voditeljem alka Marketinga Mariom Arbanasom potpisao i Miroslav ćiro Blažević, koji je na potpisivanju ugovora istaknuo kako će na alku doći sa svim igračima Hajduka.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Podizanjem zastave na Trgu Kralja Tomislava sinoć je svečano otvorena manifestacija Dani Alke i Velike Gospe. Manifestaciju je otvorio sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević, a u zabavnom dijelu programa nastupila je Gradska limena glazba, sinjske mažoretkinje te žonglerska grupa Tambu.

Prigodnim rječima obratio se gradonačelnik gosp Tomašević, ističući uistinu toplu dobrodošlicu svim sugrađanima, cetinjanima kao i svima koji će u narednim danima posjetiti i boraviti u gradu Alkara.

Sinjsko kulturno ljeto je je pravi trenutak, kako kaže gradonačelnik, za sve ljubitelje sportskih, kulturnih,vjerskih i drugih zbivanja. Pozvao je sve sugrađane na uljudnost i prepoznatljivu sinjsku gostoljubivost posebno kroz dane Alke i Velike Gospe.

AKCIJE TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Još uvijek traje akcija turističke zajednice Grada Sinja, i Radio Sinja za izbor najljepšeg balkona i okućnice na području grada i pripadajućih mu naselja. Prijave se vrše na broju telefona 660-550 ili u redakciji radio Sinja zaključno sa 31. srpnja

U redakciji radio Sinja vrše se i prijave za utrku konobara koja će se održati u subotu 30. srpnja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo crvenog križa Sinj organizira 11. akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u srijedu 27. srpnja u prostorima Crvenog križa od 9 do 13 sati.

IZLOžBE SLIKA

U Galeriji Galiotović postavljene su dvije izložbe i to akademske slikarice Kornelije Neli Bajilo i sinjanina Slavena Kulića, koje se mogu pogledati svaki dan u poslijepodenvnim satima.

Perica Jagnjić svoje slikarske radove izlaže u Kontića Kući u Branaškoj ulici 22. Izloženo je 15 djela sa motivom Cetine u tehnici suhi pastel. Izložba će biti otvorena do 15. kolovoza uvremenu od 9do 12 i od 17 do 21 sat.

SPORT

športska udruga Gaz iz Trilja organizira do 21 kolovoza športsko zabavne susrete na športskim terenima na Gazu.
Subotom i nedjeljom možete sudjelovati u turniru velikog nogometa. Na športskim susretima kvalitetni turniri u balotama, potezanju konopa, bacanje balote u alku preko rijeke Rude i tako dalje.
Natjecatelje očekuju atraktivne nagrade a informacije na 831-955.
Ove subote na Gazu započinje turnir u velikom nogometu.

Nogometni Klub OSK iz Otoka poziva sve svoje igrače da se danas odazovu na prvu prozivku i trening koji će se održati u 19 sati na igralištu športskog centra Gola Brda.

Prvoga kolovoza započinje i 10. tradicionalni turnir malog baluna na otvorenom.Igrati će se po sustavu četiri igrača u polju i dva igrača u pričuvi. Prijave se zaprimaju na telefonu udruge za mali nogomet te u caffebaru Lila i Junak. Kotizacija po ekipi iznosi 350 kuna dok će izvlačenje biti 29 -tog u prostorijama uduge od 19 sati.

VRIJEME

U nastavku dana promjenjivo oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Dnevna temperatura zraka između 25 i 29 stupnjeva Celzijevih.