Četvrtak, 23.06.2016.

Vjernici sutra slave blagdan svetog Ivana Krstitelja

 

Sutra, 24. lipnja je blagdan svetog Ivana Krstitelja, koji se na svečan način proslavlja u svim župama cetinskog kraja, a posebno u mjestima gdje je zaštitnik župe.
U župi Grab središnje misno slavlje, koje će početi u 10,30 sati, predvodit će i propovjedati don Josip Bečić, župnik župe Vrpolje-Čačvina.
Blagdan svetog Ivana svečano će se proslaviti i u Glavicama, gdje MO Glavica priprema bogat i sadržajan program na predjelu Planica. Od 18 sati misno slavlje predvodit će fra Pavao Vučković. Nakon svečane euharistije upriličiti će se kulturno-umjetnički program u kojem sudjeluju klapa Sinj, Sinjske mažoretkinje, Mješoviti zbor grada Sinja i Yessi band, a sve uz dobru okrjepu jela i pića. Na sportskim terenima NK Glavica u poslijepodnevnim satima odigrat će se završnica turnira u balotama i malom nogometu.
Svečano će biti i u Krušvaru, gdje će središnje misno slavlje i procesiju od 10 sati i 30 minuta predvoditi i propovijedati don Ante Rako.
Svog zaštitnika slave i mještani Zasioka, Vučipolja i Dabra, gdje će misno slavlje i procesiju od 10,30 sati predvoditi don Franko Prnjak, župnik Košuta. Ovom prigodom blagoslovit će se oltari za kipove Sv. Ivana i Gospe Karmelske. Nakon misnog slavlja upriličit će se tradicionalni blagoslov vozača i automobila.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Polaganje ispita za ribolovce

Športsko ribolovno društvo ‘Cetina’ Sinj organizira polaganje ispita za ribolovce.

Uz odobrenje Ministarstva poljoprivrede, odsjeka ribarstva članovi Županijskog ribolovnog saveza u petak će u prostorijama osnovne škole fra Pavla Vučkovića na Alkarskom trkalištu u 19 sati organizirati ispite. Svatko tko želi postati ribičem može pristupiti polaganju, a isto mogu obaviti i uzrasne kategorije mladih od 15 do 18 godina-kadeti. Cijena ispitnog polaganja i stjecanja uvjerenja o položenom ispitu za ribiča iznosi 150 kn prema novoj odluci Ministarstva.

Ribiči dođite i položite ispit kako bi uživali u športskom ribolovu i prirodi. Bistro!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završni nastup Sinjskih mažoretkinja

Večeras, 23. lipnja s početkom u 20 sati i 30 minuta u sportskoj dvorani u Sinju održati će se završni nastup Sinjskih mažoretkinja i Twirling kluba Sinj za sezonu 2015./2016.

Na nastupu će se predstaviti sve dobne skupine Sinjskih mažoretkinja i Twirling kluba Sinj od najmlađih mrvica pa do najstarijih seniorka, koje će publici prikazati sve ono što su marljivo pripremle cijelu ovu sezonu.

Tako će se na programu naći koreografije s kojima su se Sinjske mažoretkinje natjecale na ovogodišnjem državnom i regionalnom prvenstvu, a s kojima su osvojile ukupno 20 medalja od čega je 10 zlatnih i 10 srebrenih, kao i koreografije s kojima će predstavljati Hrvatsku na EP u mažoret plesu koje će se održati početkom listopada u Londonu, te EP u twirlingu koje će se održati sredinom travnja 2017. u Poreču.
IZVOR: WWW.FERATA.HR