Subota, 23.06.2012.

'Pometeni' u Pločama

Nakon uspješne premijere predstave 'Ona o Purku ili ti na silu fratru', koju su prije nekoliko dana izveli pred domaćom publikom, Sinjsko pučko kazalište nastavlja sa svojim aktivnostima.Sutra, 24. lipnja sinjski glumci gostuju u Pločama na kulturnoj manifestaciji 'Kazališni amateri u Pločama'.
Pločanskoj publici predstavit će se uspješnicom Bruna Baraća 'Pometeni', u kojoj osim autora nastupaju još Lovrin Tomašević i Tonći Bandalo.
Manifestacija 'Kazališni amateri u Pločama' održava se po prvi put. Cilj domaćina je ugostiti četiri kvalitetne amaterske predstave, a čast da prvi nastupe i otvore ovu kulturnu manifestaciju pripala je Sinjskom pučkom kazalištu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svetkovina Sv. Ivana



Sutra se slavi blagdan sv. Ivana Krstitelja. Crkvene i ostale svečanosti održat će se u mnogim župama Cetinskog kraja, posebno u mjestima gdje je sv. Ivan Krstitelj zaštitnik župe.
U župi Grab, svečanost je počela sinoć gdje je u restoranu "Gaz-Blizanci" promovirana monografija o župi Grab, odnosno župljanima iz Graba, Velića i Jabuke. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na Hipodromu Kup Cetinskog kraja



Sinjski hipodrom će danas 23. lipnja s početkom u 17 sati, svjedočiti novom galopskom spektaklu, a riječ je o Međunarodnoj galopskoj utrci – Kup Cetinskog kraja u sklopu koje će biti upriličene tri utrke grla. 
U organizaciji Galopskog konjičkog kluba Alkar i Hrvatskog galopskog saveza, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja, Općina Hrvace, Otok i Dicmo, u subotu će biti održan Kup Cetinskog kraja, što je druga takva priredba u ovoj godini koja se održava na sinjskom hipodromu.
Program će započeti u 17 sati, nakon čega će biti upriličene tri utrke, a između njih, prema najavi organizatora, bit će bogat kulturni i gastronomski sadržaj.
Prvi će iz startnih boksova krenuti grla od tri godine i starije u utrci na 1400 metara, Kup županije, nakon čega će uslijediti dvije utrke na 1800 metara. U prvoj utrci koja nosi naziv Kup Grada Sinja nastupit će grla starosti od tri godine, a nakon čega je na rasporedu glavna utrka dana Kup Cetinskog kraja u kojoj nastupaju grla od tri godine i starija.

Raspored utrka:
Kup Županije - 1400 m (17:30 sati)
Kup Grada Sinja – 1800 m (18:30 sati)
Kup Cetinskog kraja – 1800 m (19:15 sati)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Potres na području Muća

Rano jutros na sinjskom području osjetio se potres magnitude 2,7 stupnjeva prema Rihteru. Potres se dogodio u 3,56 sati, a epicentar mu je bio na području Muća, potvrđeno je u Seizmološkoj službi RH.
IZVOR: WWW.FERATA.HR