Četvrtak, 23.06.2011.

Blagdan Presvetog Srca Isusova i Dan Košuta

U povodu blagdana Presvetog Srca Isusova i Dana Košuta, Mjesni odbor Košute, Društvo Košuta,NK Košute i Kulturno društvo Trilj organiziraju prigodan program od 26. lipnja do 3. srpnja koji će voditi Irena Bradarić
PROGRAM:
-    Nedjelja – 26. 6. – 20 sati Ispred crkve Presvetog Srca Isusova Svečano otvaranje Dana Košuta 2011. Nastupaju:Triljske mažoretkinje  ,Glazba Trilj, Folklorna sekcija društva Košuta , Žene iz Košuta,  predstavljanje CD-a ŽK Košute  ,Ženska klapa Košute , Klapa Trilj i  Klapa Sinj.
-     Utorak – petak, 28. 6. do 1. 7. – 18 sati Crkva Presvetog srca Isusovsa duhovna obnova
-     Utorak 28,06. – 20 sati  iza Područne škole Košute Dječja predstava – Dovitljivi pomorac.
-    Srijeda, 29. 6. – 20 sati Iza Područne škole Košute Dječji festival – Mikrofon je vaš.
-    Četvrtak, 30. 6. – 20 sati Iza Područne škole Košute Umakla se Joka Šimunova Dramska udruga iz Prološca .
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

SVETKOVINA TIJELOVA

Tijelovo je svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Gospodinove – blagdan Euharistije.  Euharistija je blagdan Hrane - one od koje Crkva živi, jača se, obnavlja i razvija. Euharistija je blagdan jedinstva s Kristom i blagdan jedinstva ljudskog roda.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Duhovno-kulturni program u Grabu



Župa sv. Ivana Krstitelja iz Graba po osmi put za redom, uoči blagdana Svetog Ivana, održava duhovno - kulturni program pod vrbama uz riječicu Grab.
Na ovoj manifestaciji Pučki glumci KUD-a 'Kamešnica' Otok izvest će predstavu 'Eee kako je to lipo bilo', a studenti 2. godine glume Umjetničke akademije iz Splita, u koprodukciji s Gradskim kazalištem mladih, izvest će ispistnu predstavu Milana Begovića 'Čičak'. Osim njih, večeras će nastupiti i Župni mješoviti zbor iz Graba, Bračko folklorno društvo 'Ciciljona' te KUD 'Župa Grab' Grab. Program će početi u 21 sat.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert: Splitski gitaristički kvartet

Splitski gitaristički kvartet, kojeg čine Kajo Milišić, Genc Qivlaku, Josip Dragnić i Goran Cetinić-Koča, večeras će nastupiti u Sinju.
Koncert će održati u Galeriji Sikirica, u Alkarskim dvorima, s početkom u 20 sati. Na programu će biti: Bach, Mozart, Torroba, Milhaud, Machado i Piazzolla. Ulaz je slobodan.
Koncert se održava u organizaciji Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Sinj i Kulturno-umjetničkog središta Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U područnoj školi u Košutama večeras u 20 sati će se održati redovna godišnja skupština NK 'Košute'. Na skupštini će Uprava kluba podnijeti Izvješće o radu i Financijsko izvješće, a biti će riječi i o organiziranju športskog programa te o planovima za naredno razdoblje. Iz Uprave kluba pozivaju sve članove, kao i one koji to žele postati, da im se pridruže na skupštini. Sobom su dužni ponijeti osobnu iskaznicu i 100 kuna za članarinu.

U prvi kamp Hrvatskog ragbi saveza za igrače do 16 godina pozvana su sedmorica sinjskih ragbijaša. HRS, u dogovoru s Hrvatskom vojskom, za sjedište prvog kampa za uzrast do 16 godina dobio je na raspolaganje vojnu bazu Benkovac. Kamp će voditi iskusni Hrvatski treneri Tomislav Gomuzak, Luka Bjelanović i Veceslav Holjevc. kamp će se održavati od 24. do  26. lipnja 2011.
Poziv za kamp dobili su igrači RK SINJ Josip Vučković, Ivan Tomašević, Miro Filipović-Grčić, Dino Cvrlje, Josip Škalic, Darko Maras i Toni Miloš.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na prometnicama u smjeru mora. Pred čvorom Oštrovica na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, kolona je na izlazu prema Krku i Crikvenici, vozače molimo za strpljenje.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).
IZVOR: HAK
...