Utorak, 23.06.2009.

PROSVJED UGOSTITELJA CETINSKOG KRAJA

Ugostitelji s područja Cetinskog kraja njih oko 40 sinoć su održali sastanak na kojem su donijeli odluku o 24-satnom zatvaranju ugostiteljskih objekata, sutra 24. lipnja. Ugostitelji ističu kako se primjenom zakonske odredbe o zabrani pušenja u zatvorenim ugostiteljskim objektima krše njihova temeljna prava na rad, te zbog toga organiziraju ovu akciju.

ODGOđEN PROSVJED RADNIKA "DALMATINKE NOVE"

Mirni prosvjed radnika Dalmatinke Nove pred Visokim trgovačkim sudom u Zagrebu, koji je bio najavljen za danas, odgođen je. Sindikat od policije nije uspio ishoditi dozvolu za održavanje prosvjeda. Ukoliko navedeni sud ne odbije zahtjev braće Ladinni o izuzeću sudaca splitskoga Trgovačkog suda zbog navodne pristranosti, radnici će mirnim prosvjedom, koji bi se trebao održati za nekoliko dana, pokazati koliko su nezadovoljni sporošću pravosudnih tijela,istaknuli su iz Nezavisnog sindikata Dalmatinke.

"AUTOPROJEVOZ" SINJ

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz-Sinj uputio je po 10. put Upravi trgovačkog društva Autoprijevoz d.o.o. Sinj zahtjev za sastanak na temu "Sastanak predstavnika sindikata i uprave društva u vezi ostvarivanja prava radnika iz radnog odnosa". Sindikati su predložili da se ovaj sastanak održi u vremenu između 23. i 27. lipnja. 2009. godine.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJAžupa Grab priprema se za proslavu blagdana svoga zaštitnika-Svetoga Ivana Krstitelja. U okviru kulturno-umjetničkog programa, koji počinje večeras u 21,00 sat, glumci Gradskog kazališta mladih Split izvest će predstavu "Mali libar Marka Uvodića Splićanina", a Ilija Zovko "Priču iz Graba". Nastupit će KUD-ovi "Dragutin Domjanić" iz Vugrovca u Zagrebu, "Makedonija" iz Splita, župa Grab, guslar Petar Maroš, a na diplama fra Stipica Grgat. Misno slavlje održat će se na blagdan Svetoga Ivana Krstitelja.

Tradicionalno i posebno svečano blagdan Sv.Ivana Krstitelja proslavlja se u Krušvaru. Sutra, 24. lipnja, procesiju i svetu misu uz koncelebraciju župnika don Ante Tonća šošića predvodit će dr. don Josip Periš predstojnik Katehetskog ureda u Splitu. Nakon misnog slavlja,ispred crkve brojni župljani u tradicionalnoj nošnji i običajima nakratko će se prisjetiti nekada poznatih derneka, s posebnim naglaskom na žensku i mušku reru.

OKRUGLI STOL "GOSPODARENJE OTPADOM U SPLITSKO-DALMATINSKOJ žUPANIJI"

Udruga za prirodu,okoliš i održivi razvoj "Sunce" danas, 23. lipnja, u Splitu u dvorani Europskog doma Split s početkom u 15,45 organizira okrugli stol na temu "Gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji". Ovaj okrugli stol organizira se uz suradnju europskih fondacija, te Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još večeras se prikazuje film "Terminator 4". Početak je u 20,45 sati.