Ponedjeljak, 23.06.2008.

DOM ZDRAVLJA SINJ USKORO ćE DOBITI JOš JEDNOG RADIOLOGA


FOTO: www.kbc-zagreb.hr

županijska ispostava sinjskog Doma zdravlja uskoro će dobiti još jednog radiologa, a samim tim poboljšati će se situacija za pacijentice koje obavljaju ultrazvučni pregled dojki. Za sada u sinjski Dom zdravlja jednom na tjedan dolazi dr. Luetić iz Splita, no potrebe su, kaže ravnatelj županijskog doma zdravlja dr. Miran Propadalo, puno veće.

OBAVIJEST

U sinjskoj ispostavi županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koja djeluje u sklopu Doma zdravlja u Sinju, od danas se počinje provoditi program savjetovanje ovisnika i njihovih obitelji. Programi će se provoditi u svim većim gradovima županije, kako bi bili dostupni svima kojima je potreban. Za početak program će se provoditi jednom tjedno, i to ponedjeljkom od 16,00 do 18,00 sati, a vodit će ga dr. specijalist psihijatar Nikola Jelovac. Zainteresirani se mogu prijaviti na broj telefona 824-676.

OBAVIJEST

Dječji vrtić Bili cvitak organizirao je roditeljske sastanke za roditelje novoupisane djece u vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Sastanci će se održavati u vrtiću Maslačak, u ulici Kneza Branimira 14, na štaliji, i to danas od 17,30 sati za roditelje djece jasličke skupine, u 18,30 jutarnje skupine, a u utorak u 17,30 popodnevne skupine.
Sastanci se održavaju kako bi se roditelji informirali o organizaciji rada vrtića, programskim osnovama odgojno - obrazovnog rada te pripremi djece za polazak u jaslice i vrtić.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJA

U utorak je blagdan Svetoga Ivana Krstitelja.
Vanjska proslava blagdana u župi Grab održat će se sutra, 24. lipnja, svečanim misnim slavljem s procesijom koja će početi u 10 sati i 30 minuta. Svetu misu predvodit će i propovjedati fra šimun Bilokapić.
Danas je pučka fešta. U 21 sat počet će predstava Gradskog kazališta mladih Split "ženici" u kojoj glume Ilija Zovko i Filip Radoš. Nakon predstave nastupit će operni pjevač Ratomir Kliškić uz klavirsku pratnju Rozarije Samodol. U kulturno-zabavnom programu nastupit će fra Stipica Grgat na diplama i KUD župa Grab.

Na blagdan Sv.Ivana Krstitelja svečano će biti i u Krušvaru. Misno slavlje i procesiju koja počinje u 10 i 30 sati, predvodit će i propovijedati splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, koji će ovogodišnjim krizmanicima udijeliti sakrament svete potvrde. Tom prigodom svečano će se obilježiti i 300-ta godišnjica crkve Sv. Ivana u Krušvaru kao i posveta novoizgrađenog 18 metara visokog zvonika. U kulturno umjetničkom programu nastupit će Udruga za očuvanje kulturne baštine Cetinskog kraja.

Na blagdan Svetoga Ivana Krstitelja, sinjski župnik fra Nikica Ajdučić u utorak će predvoditi svetu misu na brdu Planica u Glavicama. Poslije svete mise održat će se pučka fešta.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje američka romantična komedija "Dok nas Jackpot ne rastavi". U glavnim ulogama Ashton Kutcher i Cameron Diaz. Film se prikazuje u dva termina: u 19 i u 20,45 sati.