Subota, 23.06.2007.

BLAGDAN SVETOG IVANA
Danas, 24. lipnja, slavi se blagdan svetoga Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Grab, koja se već četvrtu godinu, na inicijativu župnika fra Duška Botice, za proslavu svoga župnog patrona pripravlja velikim duhovno - kulturnim programom.
Koncelebriranu svetu misu u nedjelju, predvodit će župnik fra Duško Botica, a počet će u 11,00 sati. Misu će prenositi Hrvatska televizija. Petnaest minuta prije početka mise prikazat će se televizijska reportaža o župi Grab.


U povodu obilježavanja blagdana svetoga Ivana svečano će biti i u novoobnovljenoj crkvi svetoga Ivana Krstitelja u dicmanjskom naselju Krušvar. Procesija i svečana sveta misa počinju u 10 sati. Inače, crkvu svetoga Ivana obnovili su Dicmanjski vjernici i tamošnji župnik don Ante Tonći šošić, tom prigodom izgrađen je 18 metara visok zvonik sa 3 zvona , napravljen je i novi krov te potpuno uređen interijer kao i ulaz u crkvu.

"DAN DRžAVNOSTI"

Predstavnici Grada Sinja u ponedjeljak, na Dan državnosti će na spomenik hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, položiti vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje Cetinskoga kraja. Vijenci će se položiti u 9,00 sati, a sveta misa održat će se u nedjelju u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske, s početkom u 10,00 sati.

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA DAN DRžAVNOSTI

Odlukom gradskog poglavarstva Grada Sinja prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima, u ponedjeljak, na Dan državnosti, mogu raditi od 7,00 do 13,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata, podružnica splitsko-dalmatinske županije, 12. i 13. srpnja organizira hodočašće u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Upisi se vrše do ponedjeljka na broj 098/982-54-01.

OBAVIJEST

Djelatnici «Likomed-Veterine» danas i u utorak poslijepodne na području Općine Hrvace obavljat će deratizaciju.
Mole se mještani da djeci i domaćim životinjama onemoguće pristup kutijama s deratizacijskim sredstvom.
Mještani koji ne budu doma za vrijeme vršenja deratizacije ili im iz bilo kojeg drugog razloga ne bude izvršena, mogu se javiti na broj telefona 701-400.

STANJE I PROHODNOST CESTA

I danas vrijedi zabrana prometovanja za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona do 14,00 sati, u nedjelju od 12,00 do 23,00 sata, te u ponedjeljak na Dan Državnosti, od 14,00 do 23,00 sata.
Zabrane vrijede na važnijim državnim cestama, ali ne i na autocestama.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj jutros su postavljeni na državnoj cesti D 60, Brnaze - Budimiri i D 220, Trilj - Velić.
U nedjelju ujutro uređaji će biti postavljeni na D 1, Karakašica - Dicmo i na području Grada Sinja, a u nedjelju poslijepodne na D 220, trilj - Gornja Tijarica.

OBAVIJEST

Gradski bazen Sinj promijenio je termine kupanja za građanstvo. U ljetnoj shemi građani će se svakodnevno moću kupati od 8 do 18 sati, dok će od 18 do 21 sat bazen biti otvoren za punoljetne plivače. Iako je najavljivano smanjivanje cijena za građanstvo to se neće moći ostvariti kaže voditeljica gradskog bazena Ivana Rušinić.

SPORT

Večeras u Zenici na Europskom atletskom kupu boje Hrvatske braniti će i Lidija Rajčić na 5000 metara, a svakako najzvučnije ime ovoga kupa je Blanka Vlašić.

Sutra poslijepodne na boćarskim terenima u Sinju igra se završnica kupa Cetinskoga kraja, u samu završicu ušlo je 8 najboljih boćara Cetinskog kraja.

Sutra u organizaciji šR društva Cetina održati će se tradicionalna manifestacija «žene u lovu na šarana» na ribolovnom području Plana ispod Košuta s početkom u 9 i 30. Do sada je kako doznajemo od organizatora prijavljeno 40-tak kandidatkinja.