Četvrtak, 23.06.2005.

INICIJATIVA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA SINJA

Grad Sinj uputio je javni poziv za davanje incijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja. Incijativu za dodjelu priznanja mogu podnijeti Gradsko vijeće, Gradsko poglavarstvo, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Incijative se podnose odboru za javna priznanja do 15. srpnja, a incijative podnesene nakon tog roka nemogu se razmatrati.

Nagrada grada Sinja posebno je društveno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za njihov doprinos na području gospodarskog ili društvenog života od posebnog značaja za Grad Sinj.

Gradsko vijeće može svake godine dodijeliti najviše jednu nagradu za životno djelo, tri osobne nagrade, dvije kolektivne nagrade i proglasiti jednu osobu počasnim građaninom grada Sinja.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJA

župa Grab priprema se za proslavu svog zaštitnika Sv. Ivana Krstitelja, koji se slavi sutra 24.lipnja. Prigodna crkvena svečanost počinje procesijom u 10,30 sati, nakon čega će uslijediti misno slavlje koje će uz mjesnog župnika fra Duška Boticu služiti don Stipe Ljubas, triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata .

Večeras u 20,30 sati "Kod starog mosta" u središtu mjesta upriličit će se duhovno-kulturni program u kojem sudjeluju glumci i opreni pjevači Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita, a predviđen je i nastup kulturno-umjetničkih društava "širokopoljac" iz širokog polja pokraj đakova te domaćina KUD-a Grab.

I u župi sv. Ivana Krstitelja u Krušvaru bit će svečano u petak na dan zaštitnika ovog dicmanjskog naselja. Očekuje se velik broj Krušvarana koji će doći u svoj kraj, a trenutno rade i žive u drugim gradovima posebno u Splitu. Svečano misno slavlje i ostale prigodnosti organizira i provodi krušvarski župnik don. Ante Tonći šošić.

SVEčANO MISNO SLAVLJE U CRKVI čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u subotu 25.lipnja održat će se svečano misno slavlje - ređenje mladih svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije. Iz naše župe u posljednje vrijeme nema zarađenih svećenika, no župnik fra Neven Pavlinušić izražava optimizam da će uskoro i mladi s našeg područja osjetiti duhovni poziv ovog zvanja.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

Udruga Pokrenimo Tijaricu 29. i 30 srpnja organizira kulturno-gastronomsku manifestaciju, koja će ove godine imati naziv "Dani komina, pure i bronzina". Cilj manifestacije koja će prema očekivanjima privući pozornost nekokoliko tisuća posjetitelja je prezentacija, pripremanje i degustacija starih, gotovo zaboravljenih jela našeg kraja.

Dodajmo ovome da će uz degustaciju brojnih jela posjetitelji imati priliku pogledati i izložbu slika, a predviđeni su i brojni kulturni, sportski i zabavni sadržaji. Iz Udruge Pokrenimo Tijaricu naglašavaju da je želja svih Tijaričana oživljavanje seoskog turizma i okupljanje turista koji u to vrijeme borave na ovom području.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo sunčano. U nastavku dana pretežno sunčano vruće i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 stupnja Celzijeva.