Četvrtak, 23.05.2019.

Učenici OŠ Trilj predstavili grotulju u Zagrebu

 
U ponedjeljak, 21. svibnja 2019. učenici OŠ Trilj predstavili su projekt ‘Tradicija u novom ruhu – Triljska grotulja’ na Državnoj smotri iz područja građanskog odgoja i obrazovanja Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Na smotru je pozvano 26 timova razredne nastave iz svih krajeva Hrvatske. Tim čini mentor i 4 učenika. Cilj smotre je omogućiti učenicima stjecanje građanske kompetencije i praktičnog političkog obrazovanja usmjerenog na razvoj dobrobiti pojedinca i društvene zajednice. Mnogi od učeničkih projekata trajno su promijenili svoje društvene zajednice na bolje, potičući razvoj, organiziranost i povezanost u lokalnoj zajednici i šire.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba ‘Drveća su pluća svijeta’

 
Udruga Srma je u Sinju obilježila Međunarodni dan biološke raznolikosti 22. svibnja otvaranjem prigodne izložbe fotografija ‘Drveća su pluća svijeta’. Izložba je organizirana u suradnji sa Šumarijom Sinj čiji su djelatnici izložili dio fotografija i pomogli pripremiti izložbu. Riječ je o izložbi stabala, šuma i planinskih prizora koje pokazuju bogatstvo naših krajeva i cijele Hrvatske. Izložbom se željela osvijestiti činjenica kako je Hrvatska bogata šumama u toj mjeri da bi nam na tom bogatstvu mogle zavidjeti mnoge države svijeta.
Snježanka Jadrijević, predsjednica udruge Srma kaže kako cilj izložbe nije bio artistički, iako je kroz taj aspekt priroda još više dobila na ljepoti i vrijednosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR