Četvrtak, 23.05.2013.

Svečana Skupština OIP 'Malin'

Povodom desete obljetnice rada Odreda izviđača porječana 'Malin', u prostorijama OŠ Marka Marulića večeras u 19 sati i 30 minuta održati će se svečana Skupština.
Na dnevnom redu Skupštine naći će se izviješće u proteklom periodu te plan rada i aktivnosti za naredni period.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SPK na državnoj smotri na Hvaru

U Starom Gradu na otoku Hvaru 24., 25., i 26. svibnja održat će se državna smotra dramskih amatera, na kojoj i ove godine, po treći put u zadnje četiri godine, sudjeluje i naše Sinjsko pučko kazalište, što ga svrstava među najuspješnija amaterska kazališta u državi.
Smotra je ove godine po prvi put podijeljena na dva grada, Slavonski Brod i Stari Grad, zbog manjih troškova puta. Sudjeluje 15 kazališnih družina, od 155 prijavljenih koje su morale proći županijske smotre.
Sinjski amateri se predstavljaju satiričnom dramom 'Božićna bajka' Mate Matišića, koju su zajednički postavili i scenografiju osmislili Marija Cvrlje Radović i Željko Viculin koji su ujedno i jedini glumci ove predstave.
Predstava je pobudila veliko zanimanje publike, kako domaće (Žrnovnica , Bol, Sinj) tako i na gostovanju u inozemstvu( Švicarska), kao i poziv na smotru pučkih kazališta u Hercegovce iduće godine. Dogovorena su gostovanja u Remetincu , Zagrebu, Sv. Križ Začretje, Sutivanu, Gornjem Jesenju, Gatima daje za pravo vjerovati kako će ova sinjska 'Bajka' potrajati malo duže.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Udruga Cjelovit život želi obilježiti Dan zdravih gradova (20. 5.) i Međunarodni dan biološke raznolikosti (22. 5.). Organiziramo predavanja u četvrtak 23. svibnja u 10:45 sati u OŠ fra Pavla Vučkovića.
Predavanja su:
1. mr. sc. Zora Kažimir  (Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području SDŽ) - tema: Biološka raznolikost Republike Hrvatske
2. mr. sc. Ivana Župić (Poljoprivredna savjetodavna služba) - tema: Ambrozija


Udruga Cjelovit život i dječji vrtić Blagovijest u sklopu projekta "Vjera i nevjera za Godinu vjere" organiziraju predavanje, doc. dr. sc. fra Šimun Bilokapić "Vjera i djelotvorna ljubav", u petak 24. svibnja 2013. u 19:30 sati u Dvorani Posljednje večere u Franjevačkom samostanu u Sinju.