Srijeda, 23.05.2012.

Nacionalno hodočašće u Rim

Ove godine organizira se nacionalno hodočašće u Rim. Radi se o zahvalnom hodočašću nakon pohoda sv. Oca Hrvatskoj, a ujedno i hodočašću duhovne obnove u godini vjere.Župljani Župe Gospe Sinjske prijave mogu izvršiti u Župnom uredu ili na vratariji samostana do kraja ovog mjeseca. Hodočašće je predviđeno od 4. do 10. studenog ove godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Polufinalni susret županijskog nogometnog kupa između Hrvaca i Jadrana iz Tučepa igra se sutra, 24. svibnja, u 17 sati u Hrvacama. Drugi polufinalni par je Split – Mosor.

U nedjelju, 20. svibnja 2012.,  u Zagrebu je odigran završni turnir ragbi Prvenstva Hrvatske za kadete do 16 godina na kojem su ragbijaši Sinja osvojili drugo mjesto, čime  su dodatno popunili ionako bogatu riznicu trofeja. Pobjednik turnira i prvak Hrvatske za 2012. je ekipa RK Lokomotive  iz Zagreba. Iskrene čestitke Lokomotivi na zasluženoj tituli prvaka. Puleni trenera Ivana Klarić-Kukuza  izuzetno dobri  viceprvaci  su Hrvatske za 2012. godinu, a treće mjesto je pripalo Nadi iz Splita. Samo malo sreće je nedostajala za potpuni trijumf Sinjana, no na žalost, ždrijeb je odlučio (a to im nije išlo na ruku), da prvu utakmicu igraju Lokomotiva i Sinj. Rezultat je bio 15-7 za Lokomotivu. U drugoj Nada i Lokomotiva igrali su neodlučeno 14-14, da bi u posljednjoj utakmici turnira Sinj pobijedio Nadu s uvjerljivih 17-0. Podsjećamo, na završnicu turnira Nada je ušla kao prvoplasirana iz regije jug, a na kraju je završila treća, što uz rezultate govori o izjednačenosti sve tri ekipe.

Rezultati:
RK Lokomotiva-RK Sinj    15-7
RK Lokomotiva-RK Nada 14-14
RK Sinj- RK Nada              17-0

Poredak:
1. RK Lokomotiva
2. RK Sinj
3. RK Nada
Za Sinj igrali i zgoditke postigli: Smoljo, Gaurina, Vrgoč, Župić, Ćurković, Pavić, Miloš, Teo Trgovac, Čugura, Cvrlje, Samardžić, Tino Trgovac, Tomašević 14, Žigo 5, Bogdan 5; Poljak, Pešo i Domazet.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je 18/20. svibnja, na sinjskom području, otuđio više rabljenih dijelova teretnog vozila. Vlasniku je pričinio štetu u iznosu 6000kn. Podnijeta je kaznena prija za krađu
IZVOR: PU SD