Subota, 23.05.2009.

ZAVRšENI RADOVI NA IZGRADNJI MRTVAčNICE U GLAVICAMA

Građevinski radovi na izgradnji mrtvačnice na groblju šatrinica u Glavicama privedeni su kraju. Uređena je i pristupna cesta u dužini od 130 metara, plato ispred mrtvačnice kao i ogradni zid dijela groblja. Grad Sinj u ove je radove uložio oko 800 tisuća kuna. U ovogodišnjem proračunu namijenjena su i sredstva za potpuno opremanje mrtvačnice, kazala nam je v.d. pročelnica odjela za gospodarstvo Ankica Panza. Novoizgrađenu mrtvačnicu na šatrinici sutra u 11 sati i 30 minuta blagoslovit će župni vikar u Glavicama fra Filip Milanović Litre.

"POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu" naziv je akcije koju za djecu predškolske dobi, obuhvaćenu organiziranim predškolskim odgojem, organizira Autoškola Semafor Sinj- Solin. Edukacija će se odvijati u prostorijama autoškole, a bit će obuhvaćeno oko 830 djece sa područja cijelog Cetinskog kraja, ali i predškolske djece sa područja Solina i zaleđa Kaštela, kazao nam je organizator akcije željko Prelas. U ponedjeljak će na edukaciji biti djeca iz vrtića Blagovijest i Bili cvitak.
Pokrovitelji 15 - to dnevne akcije su Sunce osiguranje, Mica print a medijski promotor Hit radio.

čLANOVI UDRUGE "GAJ LABERIJE" VEčERAS NASTUPAJU U PULSKOJ ARENIčlanovi Udruge "Gaj Liberije" iz Sinja, na poziv Turističke zajednice grada Pule otputovali su u Istru, na promociju kulturnog događaja utakmice između Dalmata i Rimljana. Susret će se odigrati u povijesnoj pulskoj Areni, večeras s početkom u 19 sati. Suorganizatori ove turističke atrakcije su TZ grada Sinja, Zajednica športskih udruga grada Sinja, županija Splitsko-dalmatinska i Grad Sinj.

DAVID KUNAC NAJBOLJI NA TEMATSKOM KVIZU "SLIKOM I RIJEčJU PROTIV OSVISNOSTI"

Literarni uradak učenika sedmoga razreda Oš Ivana Lovrića Davida Kunca proglašen je najboljim na tematskom kvizu "Slikom i riječju protiv ovisnosti". Projekt je organizirala Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put iz Sinja, a namijenjem je osnovnoškolcima. Na kvizu su sudjelovali učenici tri sinjske osnovne škole: Ivana Lovrića, Marka Marulića i Ivana Mažuranića.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas su na repertoaru 2 filma. U 19,15 sati igra horror "Stranci", dok se u 20,45 sati prikazuje film Babillon AD, s Vin Dieselom u glavnoj ulozi.

SPORT

Junak danas, 23. svibnje, u Sinju igra susret 2. HNL u kojem dočekuje Moslavinu. Početak je u 17,30 sati.

U natjecanju 3. HNL-jug Hrvace na svom terenu dočekuju ekipu Primorca iz Stobreča.

Danas u 19,00 sati na igralištu Glavica digrat će se susret između nogometašica Glavica i Marjana iz Splita.

Sinjske mažoretkinje sudionice su Državnog prvenstva u mažoret plesu koje se već dva dana održava u Solinu. Danas su na programu finalni nastupi gdje se naše predstavnice predstavljaju sa 6 koreografija. Rezultati će biti poznati u ponedjeljak.