Petak, 23.05.2008.

KRONIKA 92

Na Općinskom sudu u Sinju jutros oko 09,00 sati došlo je do fizičkog obračuna. Odvjetnika Zvonka Marasa, nakon rasprave, po izlasku iz sudnice napao je 44 - godišnji muškarac, jedan od stranaka u sporu. Odvjetnik je ozlijeđen i prebačen u splitsku bolnicu gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Protiv napadača će biti podnesena prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, a nakon obrade utvrdit će se ima li elemenata kaznenog djela.

Noćas između 2 i 3 sata izvršena je provala u disco club Monaco u Sinju. Djelatnici Policijske postaje Sinj u ranim jutarnjim satima uhitili su 23-godišnjaka, kojeg se dovodi u vezu s krađom. Kod njega je pronađen novac, no naknadno će se utvrditi je li novacpribavio krađom. Nad njim je u tijeku kriminalistička obrada. Provalnika je policija uhitila uz pomoć građanina.

OBAVIJEST

Godišnja skupština Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, koja okuplja 44 udruge iz cijele Hrvatske, održat će se sutra u Sinju, u hotelu Alkar s početkom u 10,00 sati.

čaporice: grade infrastrukturu i šire zonu

Dok u triljskoj radnoj zoni u čaporicama poduzetnici podižu prve objekte, gradska vlast Trilja upire se ispuniti preuzete obveze u opremanju zone infrastrukturom. U prvu fazu ove radne zone, koja se prostire na 23 hektara, ulažu se 22 milijuna kuna, od čega je polovicu izdvojio Grad Trilj, a drugu polovicu HEP i Vlada RH.
- Prodajući poduzetnicima zemljište, preuzeli smo obvezu u cijelosti ga komunalno opremiti, i to radimo. Zonu smo spojili na državnu cestu Trilj-Cista Provo, a unutar zone probili 2,8 km cestovnih koridora. U trupu ceste bit će fekalna i oborinska kanalizacija i vodoopskrba, dok će u nogostupima biti energetske i telefonske instalacije. Sve mora biti gotovo oko 1. srpnja, do kada bi ti cestovni koridori unutar zone trebali biti asfaltirani. Za ovaj posao, koji izvodi tvrtka "Hvar-Samoborka", Grad je osigurao 10,8 milijuna kuna - kaže Ivan šipić, triljski gradonačelnik. OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

"DALMATINKA NOVA" - TEMA SASTANKA U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIšTVAPotpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec pozvao je ministricu pravosuđa Anu Lovrin, župana Splitsko-dalmatinskog Antu Sanadera, Vitomira Begovića predstojnika Ureda za socijalno partnerstvo, gradonačelnika Sinja Ivana Nasića, predstavnika vlasnika tvrtke Dalmatinka Franu Poljaka, predstavnike sindikata koji djeluju pri Dalmatinci Novoj, stečajnu upraviteljicu u društvu Dalmatinka Nova kao i predstavnika radnika Dalmatinke Nove na sastanak koji će se održati u četvrtak 29. svibnja u kabinetu ministra. Tema sastanka bit će Dalmatinka Nova Sinj. Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja rekla je da je očekivala poziv iz Zagreba iako od sastanka neočekuje puno. Iako nije željela govoriti o konkretnim aktivnosti koje su najavljene za ponedjeljak ispred tvornice, Radonja je istaknula kako će se sve planirane aktivnosti odgoditi do kraja sastanka u Zagrebu.

AKCIJA UDRUGE "SRMA"

Udruga "Srma" iz Sinja nastavlja s akcijom prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Zavoda za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Prikuplja se ljetna odjeća, zatim posteljina, ručnici i ljetna obuća niskih potplata. Sabirno mjesto je u Sinju, u zgradi gradskog kina, istočni ulaz, prostorije Sinjskog pučkog kazališta. Odjeća će se prikupljati do 6. lipnja, a može se donijeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10-12 sati, a utorkom i četvrtkom poslijepodne od 18-20 sati.

"VEčERNJA šKOLA 4. DIO"

Dramska udruga Most iz Trilja danas će se sinjskoj publici predstaviti izvedbom predstave "Večernja škola 4. dio" autorice Nade Lapić. Predstava će se održati u sinjskom kinu, s početkom u 20 sati i 30 minuta. Ulaz je besplatan.

SPORT

Sutra, 24. svibnja, s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u Sinju se igra derbi utakmica sezone 3. HNL - Jug u kojem se sastaju domaći Junak i Hrvace. Nakon 32 odigrana kola obje ekipe imaju isti broj bodova po 67. Neovisno o posljednjem kolu pobjednik sutrašnjeg dvoboja osigurava titulu prvaka lige. Neriješeni ishod to pitanje prolongira za posljednje kolo koje je na rasporedu 31. ovoga mjeseca.
Ulaznice za derbi između Junaka i Hrvaca, mogu se nabaviti u pretprodaji u knjižarama Duga i Axel - izvjestili su iz kluba.

Lijep uspjeh jučer su postigli mladi nogometaši Kadeti Junaka koji su u finalu županijskog kupa boljim izvođenjem jedaneaesteraca pobijedili ekipu Splita.