Srijeda, 23.05.2007.

ALKARI OGNJEN PREOST, STIPE BREKO I IVICA PERIć POZVANI NA PRIPREME ZA 292. ALKU

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva na jučerašnjoj konferenciji za novinare obznanio je kako će Alkari Ognjen Preost, Stipe Breko i Ivica Perić koji su 6 godina bili udaljeni iz kopljaničke čete ponovno biti pozvani na pripreme za 292. sinjsku Alku.

I DALJE TRAJE OBUSTAVA RADA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

U Dalmatinci Novoj i nakon jučerašnjeg sastanka uprave i poslodavaca stanje nepromijenjeno. Kako neslužbeno doznajemo poslodavci su za 230 proizvodnih djelatnika osigurali plaću za veljaču koja je trebala biti isplaćena jučer, dok bi režijskim radnicima kojih je oko 200-tinjak plaća za drugi mjesec išla sljedeći tjedan. Radnici nezadovoljni tom odlukom i dalje su u obustavi rada.

JAVNA TRIBINA

Javna tribini koja je održana u organizaciji sinjskog DC-a na temu «Rješavanja gorućih pitanja bivših i sadašnjih radnika Dalmatinke» - okupila je oko dvjestotinjak radnika «Dalmatinke» i «Autoprijevoza» a bili su nazočni i neki predstavnici političkih stranaka. Na tribini je dogovoreno osnivanje zajedničkog stožera za obranu prava radnika Dalmatinke Nove i Autoprijevoza. Stožer će prikupljati dokumentaciju i informacije te zajedno sa škare Ožbolt djelovati prema nadležnim državnim i pravosudnim tijelima u cilju riješavanja problema u Dalmatinci i Autoprijevozu.

OBAVIJEST

Udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu sa posebnim potrebama «Anđeli» Split, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju postavila je štand za održavanje humanitarne akcije prodaje knjiga. Akcija će potrajati 10-tak dana.

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI

U organizaciji Foruma žena SDP-a Sinj, Hrvatskog društva za osteoporozu i Udruge za pomoć ženama oboljelima od raka dojke «Nada» iz Zagreba, 26. i 27. svibnja održat će se besplatni preventivni programi pod nazivom «Vaša prva mamografija i denzitometrija». Mamografija će obuhvatiti žene dobne skupine od 40 do 50 godina, a denzitometrija, odnosno mjerenje gustoće kostiju, sve žene iznad 40 godina starosti. Pregledi će se obavljati u sinjskom Domu zdravlja.Upisi se vrše na broju telefona 821-121

OBAVIJEST

Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva Srma iz Sinja organizira besplatno savjetovanje za povratnike, socijalno ugrožene građane i pripadnike nacionalnih manjina s prostora županije splitsko-dalmatinske. Za korisnike s područja Grada Vrlike, naselja oko Perućkog jezera i drugih naselja Cetinskog kraja, besplatno savjetovanje organizira se u Vrlici u četvrtak 24. svibnja, od 10,00 do 12,00 sati u atriju gradskog kina.


IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U galeriji Galiotović svakodnevno od 10,00 do 12,00 sati otvorena je izložba fotografija Luke Kolovrata. Na fotografijama su prikazane ribe, rakovi, spužve, cjevaši i glavonošci, a nastale su uglavnom u podmorju Korčule i Makarskog podmorja.


OBAVIJEST

U četvrtak, u vremenu od 09,00 do 14,00 sati Hrvatska vojska provodit će bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lako - topničkog oružja na poligonu «Veliko suho polje» u selu Ježević kod Vrlike. Moli se pučanstvo da se u tom vremenu ne nalazi na navedenom području.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do petka u vremenu od 08,00 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području triljskih naselja Roguljići i Bravići.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas u 18,30 sati prikazuje se dječji film Charlotteina mreža, koji je sinkroniziran na hrvatski. U 20,45 sati na repertoaru je američki mjuzikl «Komadi iz snova».

"OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEčJIH VRTIćA"

Na gradskom stadionu u Sinju 31. svibnja prvi put će se održati «Olimpijski festival dječjih vrtića». Festival se održava na inicijativu Hrvatskog olimpijskog odbora, a u organizaciji športske zajednice grada Sinja i Dječjeg vrtića «Bili cvitak» Sinj. Sudjelovat će oko 240 djece iz 7 sinjskih vrtića koji će se natjecati u 5 disciplina. Projekt će se održati pod nazivom «I ja ću biti olimpijac», a cilj mu je pravilno usmjeriti najmlađe prema sportu i njegovim vrijednostima.