Utorak, 23.05.2006.

SPORT

Ovog tjedna nastavlja se galopska sezona u Sinju i Cetinskom kraju. Povodom desete obljetnice rada Galopski klub "Vreba" iz Hrvaca organizira u nedjelju na sinjskom hipodromu međunarodne galopske trke. Program započinje u 16 sati, tijekom kojeg će se kroz 4 trke predstaviti najbolji galoperi Hrvatske i susjednih zemalja.
Dodajmo kako su pokrovitelji galopskih trka županija splitsko-dalmatinska i općina Hrvace.

U nedjelju 28. svibnja bilježimo još jedan športski dogadja. U Hrvacama u 17,30 najavljena finalna utakmica županijskog nogometnog kupa u kojem se sastaju domaći nogometaši Hrvaca i gostujući Zmaja iz Makarske. Hrvatačani od prošle godine brane naslov županijskog pobjednika.

PREDAVANJE O ULAGANJU U MALO I SREDNJE PODUZETNIšTVO



U Sinju boravi pomoćnik ministra gospodarstva zadužen za malo i srednje poduzetništvo mr. Ivan Bračić. On će sa kolegama iz županije i Grada predstaviti opreativni plan raspodjele novčanih sredstava malim i srednjim poduzetnicima.
Domaćin i organizator susreta je Poduzetnički centar Sinj koji najavljuje dobar ineteres za susret s predstavnicima ministarstva gospodarstva u hotelu Alkar u 13 sati.

Koliko i na koji način ulagati u malo i srednje poduzetništvo pokazat će današnje predavanje. O tome sigurno ovisi i gospodarski razvita, kao i nova zapošljavanja našeg kraja u kojem se, uz pripomoć ministarstva gospodarstva, ulažu finacijska sredstva kroz malo i srednje poduzetništvo.
Obzirom kako je predavanje otvoreno za javnost, nazočni će imati prilikau razgovaratai s predavačem Bračićem i postavljati upite na pravu adresu.


OBAVIJEST IZ HEP-a

Sinjski pogon Hrvatske elektroprivrede ponovno kreće s akcijom iskapčanja iz elektromreže svih koji nisu, kako kažu, po prethodno dostavljenim opomenama podmirili svoje obveze za isporučenu elktričnu enrgiju.

Iz HEP-a upozoravaju kupce, kućanstva i gospodarstva da se obveze izmire što prije kako bi se izbjegli dodatni troškovi i moguće neugodnosti koje izaziva svako iskapčanje.

VRIJEME

Jutarnje temperature između 15 i 22 stupnja, a dnevne u prosjeku 27-30 stupnjeva Celzijevih.