Ponedjeljak, 23.05.2005.

PAD NEZAPOSLENOSTI U CETINSKOM KRAJU

Krajem travnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ispostave Sinj koja uključuje grad Sinj, Vrliku te općine Hrvace, Dicmo i Otok osjeća se trend pada nezaposlenosti. Dodajmo da je u odnosu na prošlogodišnji mjesec smanjen broj nezaposlenih, a uspoređujući prošlogodišnje brojke istog mjeseca manje je nezaposleno 168 osoba.
S obzirom na početak turističke sezone i potražnju za radnicima kvalificiranim za uslužne djelatnosti, gosp. šuste potvrđuje da je zainteresiranost za odlazak na sezonski rad i ove godine povećana. Ujedno naglašava da su završeni određeni programa usavršavanja ensgleskog jezika, a sve u suradnji Ispostave u Sinju, županije i Grada Sinja.

Zavod za zapošljavanje Ispostava Trilj krajem travnja evidentirao je ukupno 901 nezaposlenu osobu, što je u odnosu na ožujak manje za 9 osoba, a u odnosu na prošlogodišnji travanj za 55. Od ukupnog broja nezaposlenih žena je 555 .

IZASLANSTVO VAD-a NA PUTUJE NA 47. MEđUNARODNO VOJNO HODOčAšćE

Na poziv Sabora i vojnog ordinarijata u republici Hrvatskoj, na 47. Međunarodne vojno hodočašće vojske i policije odlazi i Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva.

Iz Viteškog alkarskog društva potvrđuju da će od 24.do 31. Svibnja na hodočašću sudjelovati alkari Darko Jadrijević, Nenad Bikić, Ivica Filipović Grčić, Kristijan Bikić i Tino Radanović ,alkarski momci; Mladen Pletikosić, Davor Jenjić, Ante Botić, Draško Talaja i Petar Vidalina te članovi Uprave VAD-a Tomislav župić, Ante Delić , Ivan Nasić i Ante Vučić .

Večeras u 23,30 minuta predviđen je polazak za Zagreb gdje će sutra nakon zajedničkog okupljanja hodočasnika u biskupijskom sjemeništu nazočiti na Svetoj misi, a polazak za Lourd je u 11 sati.

MISLAV BLAJIć OSVOJIO 1. MJESTO NA TAKMIčENJU IZ MATEMATIKE

Učenik petog razred Osnovne škole Fra Pavla Vučkovića, Mislav Blajić osvojio je prvo mjesto na završnom natjecanju iz matematike, održanom krajem prošlog tjedna na Hvaru. Prema riječima mentora Ivana Sušilovića, Mislav je bio jedini predstavnik iz Cetinskog kraja među 120 drugih učenika.

AKCIJA "DANI TEHNIčKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2005" U SINJU

Centar za vozila Hrvatske od danas provodi akciju "Dani tehničke ispravnosti vozila 2005" . Do petka 28 svibnja svi zainteresirani mogu provesti potpuno besplatnu tehničku kontrolu svojih vozila te blagovremeno smanjiti mogućnost prometne nezgode uvjetovane tehničkom neispravnošću. Akcija je u potpunosti dragovoljna i besplatna, a provodi se u stanici za tehnički pregled vozila u Sinju.

CRNA KRONIKA

Sinoć u 22 sata i 45 minuta priikom pojačanog nadzora u prometu, prometna policija je zaustavila dostavno vozilo, kojim je u alkoholiziranom stanju upravljao dvadesetsedmogodišnjak, koji je vikao, galamio i vrijeđao policijske službenike, zbog čega su isti uporabili sredstva prisile. Policija je uporabila prisilu i nad alkoholiziranim tridesetogodišnjakom koji je također narušavao javni red i mir. Obojica su u policijskoj postaji zadržana do otrježnjenja a protiv njih su podnesene prekršajne prijave.

Tijekom vikenda na području Cetinskog kraja dogodile su se tri prometne nezgode,i to u Brnazama, Košutama i Budimirima ,a u istima je ozlijeđeno pet osoba, od kojih jedna teže.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Puhat će slab jugozapadni vjetar. Bit će razmjerno toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 25 do 28 Celzijevih stupnjeva.

SPORT

REZULTATI PRVE žNL SPLIT
Zmaj-Trogir 0:2
Hrvace-Jadran 1:0
Glavice-Urania 3:0

TABLICA:
1. Trogir 72
2. Hrvace 67
3. Zmaj 57
4. Urania 48
5. Postira S.48
6. Omladinac 44
7. Glavice 44
8. Split 42
9. Jadran (S)42
10. OSK 42
11. Sloga 42
12. Tekstilac 40
13. Croatia 36
14. Jadran (T)30
15. Orkan 28
16. Mladost 19
17. Mračaj 15
Parovi 33. kola: Sloga-Orkan, Trogir-OSK, Urania-Omladinac, Teksrilac-Split, Postira Sardi-Croatia, Mračaj-Hrvace, Mladost-Zmaj, Jadran(T)-Jadran(S).