Ponedjeljak, 23.04.2012.

Spektakularni koncert klape Sinj



Pred oko 1700 posjetitelja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u petak je održan koncert klape Sinj. Ovim koncertom klapa je započela obilježavanje svog 30. rođendana. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U utakmici 25. kola 2.HNL Junak je u Mladini poražen od Vinogradara rezultatom 2:0 (0:0). Sinjski plavi su odigrali jednu lošu utakmicu bez puno trke i żara tako da je pobjeda domaćeg Vinogradara više nego zaslužena.

Na trećoj ovogodišnjoj utrci za Prvenstvo Hrvatske u motocrossu održanoj u Petrinji, članovi Motocross kluba 'Cetina' Grab ostvarili su još jedan vrlo dobar rezultat. Osmogodišnja Jelena Kundid u klasi MX 50 osvojila je četvrto mjesto i novih 38 bodova. U ukupnom poretku Jelena sa 120 bodova čvrsto drži treće mjesto. Njen osam godina stariji brat Petar Kundid na ovom natjecanju u klasi MX 2 – 250 osvojio je 9. mjesto. Zbog manjih zdravstvenih problema nije nastupio u drugoj utrci pa je na kraju ostao na 12 bodova iz prve vožnje.

Djevojčice ŽRK Sinja (rođ. 1998. i mlađe) nastupile su na prvenstvu Hrvatske koje se održalo od 19. do 22. travnja u Đurđevcu. Pobjedom nad Podravkom u finalu, Sinjanke su postale prvakinje Hrvatske! Opširnije...

Odbojkašice Sinja poražene su u prvom kolu doigravanja za ulazak u 1. b ligu. Nakon što su dobile prvi set, Sinjanke su imale odličnu prigodu da povedu sa 2:0 u setovima, ali ispuštaju prednost od 19:15 i u neizvjesnoj završnici gube set 25:23. Niti treći set nije bio lišen neizvjesnosti, odbojkašice Vodnjana ponovno su mirnije u završnici 25:22. Sva ova događanja ostavila su traga na igračicama Sinja koje su potpuno pale u četvrtom setu, što su domaće igračice iskoristile i ostvarile vrijednu pobjedu.
Druga utakmica doigravanja igra se u subotu u Đakovu u 19 sati.

U sinjskoj sportskoj dvorani jučer su odigrane utakmice četvrtfinala kupa 'Ivan Akrap' sinjske malonogometne lige. Donosimo rezultate:
IKO PROMET – BRNAZE 7:2 (3:1)
(Drago Horvat 3, Jakov Norac Kevo 2, Pavle Križanac, Andrija Bazina – Stipe Balajić 2)

TORCIDA OTOK C.B. LITRE – MNK SUTINA 1:4 (0:2)
(Jurica Vugdelija – Ante Piplica, Ivo Bebić, Marko Šolić, Ivica Vrdoljak)

Š.D. BRANITELJ – AZRA 1986 6:6 (2:3) PENALI: 9:8
(Josip Lucić 3, Petar Pavlinušić, Damir Marković, Ivica Budimir Bekan – Ante Svalina 3, Stipe Benja, Paulo Marić, Andrija Efendić)

MNK SATRIĆ CASPER – KAMEN BULJAN NINO TERM 5:5 (3:2) PENALI: 12:11
(Tomislav Bešlić 2, Jakov Marunica 2, Nediljko Glavinić – Dino Ramljak, Ivan Gudelj, Stipe Pavić, Jozo Buljan, Vedran Ugrin)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Kronika 192

Jučer oko 13.30 sati u mjestu Tugare, 79-godišnjak je izazvao požar paljenjem suhe makije i trave na nepristupačnom terenu. Požar je ugašen u 19.15 sati. Izgorjelo je oko 10 hektara mlade borove šume, niskog raslinja i trave. Osim zemaljskih snaga požar su gasili kanader i air traktor. Slijedi očevid.
IZVOR: PU SD