Petak, 23.04.2010.

Vojislavu Baraću novi mandat

Vojislav Barać je dobio novi mandat da u naredne četiri godine vodi Udrugu tjelesnih invalida grada Sinja. Tako je odlučio Upravni odbor UTIS-a na svojoj prvoj sjednici nakon održane izborne skupštine udruge. Dužnost dopredsjednice  će obnašati Slavica Ćupić a tajnika Petar Norac Kevo.Upravni odbor udruge još čine: Ivica Efendić, dr. Anita Šimac Rako, Tihomir Runje i Marija Jurela. Upravni odbor nastavlja sa zacrtanim planovima i aktivnostima , a sve u svrhu poboljšanja življenja invalidnih osoba i nihovih obitelji. Ovim bi putem pozvali sve civilne invalidne osobe sa područja grada Sinja, te općina Otok, Hrvace i Dicmo koje se nisu učlanile u udrugu UTIS-a, da se jave u prostorije udruge, na adresi  ( Luka 7 ) ili na telefon 660-070 kako bi se mogli informirati  o svemu onom što je vezano za invalidne osobe, te  kako bi mogli popuniti upitnik pri učlanjenju  u udrugu.

Otvoren 5. Nacionalni sajam pršuta Sinj 2010.

U hotelu Alkar otvoren je 5. nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda s medunarodnim sudjelovanjem. Organizator je Poduzetnicki centar Sinj, a generalni pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja. Sajam je otvorio župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader.

U okviru sajma održava se prigodni kulturno – umjetnicki program nakon kojega ce biti predstavljanje sudionika. U 12,00 sati ce poceti „Bura cup“ natjecanje ucenika turisticko – ugostiteljskih škola, koje se ove godine organizira prvi put. Ocjenjivanje kvalitete pršuta je u posljepodnevnim satima, a objava rezultata bit ce u subotu.

Obavijest

Hrvatsko dermatovenrološko društvo Hrvatskog lijecnickog zbora, u suradnji sa srodnim društvima i Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, danas, 23. travnja, organizira besplatnu javnu preventivnu akciju ranog otkrivanja melanoma i drugih zlocudnih tumora. U Sinju se preventivni pregledi vrše u ordinaciji dr. Babic. Svi zainteresirani moraju se upisati, pozivom na broj 700-028.

Redovita izborna skupšina VAD-a

S pocetkom u 9 sati sutra, 24. travnja, ce se u Alkarskim dvorima održati redovita izborna skupština VAD-a. Na skupštini ce se na novo cetverogodišnje mandantno razdoblje birati nobvo vodstvo Alkarskog društva.

Obavijest

U gradskom kinu sutra od 10 sati clanovi sinjske organizacije SDP-a na kovenciji birat ce novo vodstvo stranke.

Obavijest

Od sutra, 24 travnja, je Sinj domacin županijskoj smotri amaterskih kazališta,na kojoj ce nastupiti šest kazališta s zanimljivim predstavama.

Sport

Danas, 23. travnja, ce se na športskom centru Trnovaca od 17,00 sati igrati prijateljska medunarodna ragbi utakmica izmedu prvaka druge lige Ragbi kluba Sinj i gostiju iz nizozemske

Alkar sutra, 24. travnja, od 20 sati igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za povratak u A1 košarkašku ligu, protivnik sinjanima je Medimurje iz Cakovca.

Junak, 24. travnja, sutra od 16 i 30 igra svoj susret protiv Mosora na Gradskom stadionu.

Vrijeme

Danas nas ocekuje umjereno i pretežno oblacno, popodne mjestimice i kišovito vrijeme. Kiša se uglavnom ocekuje na Jadranu i u podrucjima uz njega, a samo je ponegdje prema kraju dana moguca i u kopnenom dijelu zemlje. U istocnim i središnjim kopnenim predjelima ocekuje se najviše suncanih perioda. U unutrašnjosti zemlje puhat ce vecinom slab južni i jugoistocni vjetar, dok ce na Jadranu puhati umjereno i jako jugo. Jutro izmjerene temperature zraka na kopnu su se kretale izmedu 4 i 7°C, a na obali od 11 do 19°C, dok se sredinom dana ocekuje od 11 u gorskim predjelima do 19°C u istocnoj Slavoniji te izmedu 16 i 20°C na Jadranu.