Četvrtak, 23.04.2009.

"4. NACIONALNI SAJAM PRšUTA"U okviru 4. Nacionalnog sajma pršuta danas će se provesti ocjenjivanje trajnih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda. Za ocjenjivanje je prijavljeno 26 proizvođača, a povjerenstvo je sastavljeno od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatske gospodarske komore i organizatora. Rezultati i svečana dodjela priznanja biti će u petak u 20 sati na prigodnoj večeri u Hotelu Alkar.

Ovogodišnji sajam okupit će više od 60 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Slovenije. U okviru Sajma održat će se i Gastro revija s ciljem turističke promocije gastronomske tradicije pršuta, te prezentacija vještina aranžiranja jela s pršutom.

OBAVIJEST

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja u ponedjeljak je počelo s radom u sjedištu Povjerenstva. Djelatno vrijeme je od 8,00 do 16,00 sati, uključujući subotu i nedjelju. U ponedjeljak, 27. travnja bit će organizirano cjelodnevno dežurstvo do 24,00 sata.

OBAVIJEST

Socijaldemokratski forum žena SDP-a provodi akciju preventivnih pregleda žena u sklopu koje će biti organizirano mjerenje gustoće kostiju te mamografija. Pregledi će se obavljati u subotu, 25. travnja, s početkom u 9 sati u ginekološkim ambulantama. Pregledi su besplatni a prijave se vrše na telefom 821-121 od 10 do 12 sati.

U sklopu akcije "Moja prva dezintometrija" u petak, 24. travnja, s početkom u 19 sati bit će održana i tribina pod nazivom "Kuda ide Hrvatsko zdravstvo" na kojoj će o aktualnim problemima u zdravstvu govoriti dr. Mirando Mrsić.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOšKA čELANA

Ogranak Matice Hrvatske u Sinju organizira predstavljanje knjige "Spomenik izdaji", autora Joška čelana. Ova izvrsno dokumentirana političko-analitična knjiga posvećena je životu i djelu poznatog splitskog novinara i scenarista Miljenka Smoje. Knjigu će predstaviti akademski slikar Josip Botteri-Dini, novinar Josip Jović i sam autor. Predstavljanje će se održati večeras početkom u 19,30 sati u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju.

SPORT

U Vukovaru se održava državno prvenstvo u boksu. Na ovom natjecanju su i dva člana BK Sinj,u teškoj kategoriji Stipe Vugdelija brani lanjski naslov dok će u srednjoj kategoriji nastupiti Bože žanko.


Iz županijskog proračuna na ime Zajednice športskih Udruga grada Sinja bit će uplaćeno 32.500 kuna za potrebe postavljanja gumenih rubnjaka na malonogometnom igralištu s umjetnom travom koje se nalazi kod gradskog stadiona. Postavljanje bi trebalo biti završeno za mjesec dana.