Srijeda, 23.04.2008.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM ODLUKE VISOKOG TRGOVAčKOG SUDA

Kao što smo još jučer izvijestili odlukom Viskog trgovačkog Suda u Zagrebu poništeno je riješenje o otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom Dalmatinka Nova d.d. već jutros su ispred tvornice Dalmatinka Nova konferenciju za novinare održali predstavnici nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove, predstavnici radnika i HSSS -a u tvornici Dalmatinka. čelnica Nezavisnog sindikata Iva Radonja rekla je kako nisu očekivali takvu odluku Suda, no kako će je poštivati.
I voditelj Hrvatske udruge sindikata Jozo Marić održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o poništavanju stečaja te namjernom uništavanju tvornice. Predstavnici HUS-a uputili si i otvoreno pismo ministrici pravosuđa Ani Lovrin te zatražili da pokrene postupak razriješenja stečajnog sudca Trgovačkog Suda u Splitu Ivana Basića zbog potpune nekompetencije pokazane tijekom stečajnog postupka i zbog namjernog odugovlačenja predmetnog stečajnog postupka stoji među ostalim u otvorenom pismi koje potpisuje povjerenik Marić.

KRONIKA 92

SINJ - Jedna osoba je poginula u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 22 sata na sinjskom području. 43-godišnji vozač motocikla pronađen je mrtav u Sinjskom polju. On je, vjerojatno zbog neprilagođene brzine, sletio van kolnika. Njegovo tijelo prebačeno je na patologiju splitskog KBC-a zbog obdukcije. ( d.r.j.)
IZVOR: http://www.radiodalmacija.hr