Ponedjeljak, 23.04.2007.

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSS

Hrvatska seljačka stranka jučer je u Sinju je održala sjednicu glavnog odbora. Predsjednik stranke Josip Friščić tom je prigodom posjetio gradonačelnika Nikolu Tomaševića, s kojim je razgovarao o konkretnim programima razvoja gospodarstva i poljoprivrede u Cetinskom kraju.
Na konferenciji za novinare Friščić je najavio kako će stranka zajedno sa koalicijskim partnerom HSLS-om idući tjedan uputiti u saborsku proceduru zakonski prijedlog po kojem u nadzornim odborima državnih tvrtki ne bi mogli sjediti ministri već ljudi koji imaju znanje i vještine.
Ante Markov, regionalni povjerenik HSS-a za Dalmaciju, istaknuo je kako će Parlamentu biti teško glasovati protiv ovoga prijedloga.

OSNIVAčKA SKUPšTINA MLADžI HDZ-a OTOK

U subotu je u Otoku održana Osnivačka skupština Općinske organizacije HDZ-a Otok. Domaćini su bili načelnik općine Branko Samardžić i predsjednik općinskog HDZ-a Stipe Vuleta. Za predsjednika Općinske organizacije Mladeži HDZ-a Otok izabran je Marko Mravak, predsjednik Mjesnog odbora Gala, za dopredsjednika Frano Jagnjić, a za tajnika Ante Vugdelija.
Osnivačkoj skupštini nazočili su predsjednik županijskog odbora Mladeži HDZ-a Ante Mihanović, te predstavnici Mladeži Solina, Sinja, Trilja i Vrlike.
Veliku potporu vodstvu članovima Mladeži dali su dožupan Luka Brčić i saborski zastupnik Jure Bitunjac, koji zbog poslovnih obveza nisu mogli nazočiti Osnivačkoj skupštini.

UPIS DJECE U JASLICE-VRTIć

Prijave za upis djece u Dječji vrtić «Trilj» za 2007/2008. godinu zaprimat će se od 2. do 21. svibnja, radnim danom od 09,00 do 18,00 sati u prostorijama vrtića.
Pri upisu je potrebno priložiti kopiju rodnog lista djeteta, potvrdu o statusu roditelja, te ostale dokaze radi utvrđivanja prioriteta pri upisu.
Za djecu koja pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.
Podsjećamo, u tijeku je i upis djece u jaslice i vrtiće na području Grada Sinja. Upisi se obavljaju do 8. svibnja radnim danom od 09,00 do 12,00, te utorkom od 14,00 do 18,00 sati, u vrtiću Maslačak, na štaliji.

IZLOžBA

U Muzeju Cetinske krajine otvorena je izložba etnografkinje Dinke Alaupović Geldum «Pčela, čovjek, med i vosak».
Izložba je postavljena povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se obilježava 18. svibnja.

SPORT

Nogometaši Junaka nisu uspjeli na Klisu - poraženi su od Uskoka rezultatom 2:1.

U četvrtoj nogometnoj ligi Hrvace su s 3:0 pobijedile ekipu Vodica, Glavice su pobijedile Dinaru rezultatom 1:0, dok su nogometaši OSK-a poraženi na svom terenu od Vira 2:1.

članovi atletskog kluba Sinj: Lidija Rajčić, Marija škvarc, Janez Maroević i Jozo Delaš nastupaju na međunarodnom maratonu u Padovi.