Subota, 23.04.2005.

GODIšNJICA HDZ-a SINJ

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Sinja povodom 15.obljetnice utemeljenja stranke u gradskom kinu održao je svečanu sjednicu, kojoj uz brojne članove, simpatizere te čelnike stranke nazočio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac.

IZBORI 2005

Izborna povjerenstva Gradova Sinja, Trilja i Vrlike, te Općina Otok i Hrvace objavom u javnim glasilima i službeno su potvrdile izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave. Tako će u Sinju na izbore izići 7 kandidacijskih lista od čega su 3 koalicijske a četiri samostalne.

U gradu Trilju dostavljeno je 11 lista od toga 3 koalicijske, jedna nezavisna i 7 samostalnih kandidacijskih lista, potvrdilo je Triljsko gradsko izborno povjerenstvo.

Za članove gradskog vijeća Vrlike na izbore sa svojim listama izlaze dvije stranke i to HDZ i HSP.

Općinsko povjerenstvo Dicma još nije službeno potvrdilo izbore kandidacijskih lista što se očekuje u toku dana, dok u Hrvacama na lokalne izbore izlazi 9 stranaka, uglavnom samostalno od čega su 3 Nezavisne liste.

Za članove općinskog vijeća Otoka na lokalne izbore izlazi 5 stranaka, , od čega 4 samostalno i jedna koalicijska.

SVEčANOST U O.š DINKA šIMUNOVIćA U HRVACAMA

Povodom dobivanja statusa Međunarodne ekoškole, povelje i Zelene zastave, Osnovna škola Dinka šimunovića u Hrvacama krajem idućeg tjedna organizirat će prigodnu svečanost. Kako nam je potvrdila ravnateljica Zorka Buljac na svečanosti se uz učenike i djelatnike očekuju i općinski čelnici kao i župan splitsko-dalmatinski Kruno Peronja.

PRVA RJEšENJA POREZNE UPRAVE O POREZU NA DOHODAK

Poreznici su obradili nešto više od petine godišnjih prijava poreza na dohodak. Od zaprimljenih 869,760 poreznih prijava, obrađena je 188. 141.

Prva rješenja na temelju podnijetih poreznih prijava za 2004. krenula su sredinom travnja, što je nešto ranije nego lani, kada su prva rješenja poreznici počeli slati krajem travnja. U Ministarstvu financija očekuju da će građanima ove godine kroz godišnje prijave poreza na dohodak biti isplaćeno oko 1,2 do 1,3 milijarde kuna. To je očekivani iznos, napomenuli su i dodaju da isplata povrata nema učinka na proraču.

SPORT

Košarkaši Alkara večeras u sinjskoj sportskoj dvorani u posljednjem ovosezonskom susretu u Ligi za opstanak igraju protiv Triglav osiguranja iz Rijeke. Susret počinje u 20 sati , a ulaz je slobodan.

Sportsko ribolovno društvo Cetina obavještava svoje članove kao i ostale ribiče kako će se se sutra otvoriti ribolov na šarana golaća i amura na ribnjaku Plana. Ribolov je dozvoljen od zore do sumraka, a lov je dozvoljen samo jednim štapom.

Iz ribolovnog društva obavještavaju i one koji su polagali ispit za ribiče da su stigle potvrde o položenom ispitu te se mogu predignuti u prostorijama društva na Kvartirima od 9,30-12 sati.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se uglavnom sunčano sa slabom naoblakom mjestimice. Puhat će slab sjeverozapdni vjetar koji će krajem dana okrenuti na jugo. Dnevna temeperatura zraka kretat će se od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.