Srijeda, 23.03.2016.

Obilježavanje 26. godišnjice povijesnog skupa HDZ-a u SinjuSutra, 24. ožujka navršava se 26. godišnjica od velikog skupa u Sinju, na kojem je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman pred mnoštvom Sinjana i Cetinjana održao povijesni govor uoči predstojećih demokratskih izbora u Hrvatskoj.Istoga dana osnovan je i sinjski ogranak HDZ-a.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

LAG Cetinska krajina ugostio LAG-ove iz različitih dijelova HrvatskeU organizaciji LAG-a ‘Cetinska krajina’ održan je trodnevni radni susret LAG-ova pod nazivom ‘Transferi znanja u svrhu poboljšanja uspješnosti izrade i implementacije Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova za razdoblje od 2014. do 2020. u okviru LEADER pristupa’, od 18. do 20. ožujka na području Cetinske krajine, na kojem je domaćin LAG ‘Cetinska krajina’ ugostio 35 članova iz 20 LAG-ova iz različitih područja Hrvatske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mješoviti zbor Grada Sinja na festivalu ‘Svjetlost dolazi’

Mješoviti zbor Grada Sinja nastupit će na ovogodišnjem Festivalu duhovne glazbe ‘Svjetlost dolazi’ koji će se održati 26. travnja u Zadru.
Udruga ‘Stihovi i Note’ objavila je službene rezultate natječaja za 4. Festival duhovne glazbe ‘Svjetlost dolazi’ Zadar 2016. koji će se održati 26. travnja u HNK Zadar s početkom u 20 sati. Na natječaj je pristigla 21 prijava, a među izabranim sudionicima međunarodnog festivala je i Mješoviti zbor Grada Sinja, koji će nastupiti s pjesmom ‘Evo mene Bože moj’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

MO Obrovac i Udruga za očuvanje baštine organiziraju sajam na Hanu

Mjesni odbor Obrovac i Udruga za zaštitu baštine Cetinske krajine po prvi put organiziraju uskršnji sajam, koji će se održati u ponedjeljak, 28. ožujka na Hanu, ispred zgrade OŠ Ivana Mažuranića.
Predsjednica MO Kristina Širović kaže kako je sajam uvertira u već tradicionalni glazbeno-zabavni program kojeg organizira KUD Vrilo.
‘To je zapravo početak početaka sajma, a namjera nam je organizirati ga i iduće godine, ali s većim brojem izlagača, što će sigurno privući i veći broj posjetitelja. Ove godine sajam će se održavati od 15,30 do 19,30 sati, a bit će izložene rukotvorine i domaći proizvodi’, kazala nam je Širović.
Nakon sajma, u 19,30 sati u školskoj sportskoj dvorani održat će se glazbeno zabavni program ‘Vrilo života’, kojeg organizira KUD Vrilo. Nastupit će klape Šinjorine Kaštela, Drniš, Sv. Florijan Žrnovnica, Sveti Luka Otok, Sinj, Vrilo Obrovac Sinjski, HKUD Peruća Hrvace i KUD Vrilo Obrovac Sinjski.
IZVOR: WWW.FERATA.HR