Ponedjeljak, 23.03.2015.

Sutra 25. obljetnica povijesnog skupa HDZ-a u SinjuSutra se navršava 25. godina od velikog skupa u Sinju, na kojem je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman pred mnoštvom Sinjana i Cetinjana održao povijesni govor uoči predstojećih demokratskih izbora u Hrvatskoj.
Tjedan dana prije skupa u Sinju, na osnivačkom skupu HDZ-a u Benkovcu, izvršen je pokušaj atentata na dr. Franju Tuđmana. Vjerojatno je upravo taj događaj motivirao 30-ak tisuća ljudi s podučja cijele Dalmacije i Hercegovine da okupljanjem u Sinju daju podršku Tuđmanu i HDZ-u.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvaranje radova u ‘PZ Čaporice – Centar agropoduzetništva 3lj’ i predstavljanje AGRO ARCE

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja i gradonačelnik Trilja Ivan šipić danas u 13,30 sati u Radnoj zoni Čaporice u Trilju otvorit će radove na izgradnji osnovne komunalne infrastrukture po projektu ‘Proizvodna zona Čaporice – Centar agropoduzetništva 3 Lj’, koji se sufinacira iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena nova stanica za tehnički pregled vozilaStanica za tehnički pregled vozila Autoprijevoz Sinj i Centar za vozila Hrvatske u Sinju radi na novoj lokaciji, u sklopu autobusnog kolodvora.
Nova stanica opremljena je suvremenom tehničkom opremom, ima tri trake za preglede, dvadeset parkirnih mjesta, te stručnu uslugu i pomoć djelatnika.
Stanica za tehnički pregled vozila Autoprijevoz Sinj i Centar za vozila Hrvatske radit će od ponedjeljka do petka od 7 do 20, a subotom od 7 do 14 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcije ultrazvučnog pregtleda dojki u Hrvacama

U Hrvacama, u prostorijama osnovne škole, u subotu, 28. ožujka u 14 sati održat će se akcija ultrazvučnog pregleda dojki. Akciju organizira Branko Perković u suradnji s Klubom žena liječenih na dojci Split.
Branko Perković najavio je da će se tijekom travnja u Hrvacama održati tri akcije ultrazvučnog pregleda dojki i to 11. travnja, 18. travnja i 25. travnja. Žene zainteresirane za preglede mogu se javiti na broj mobitela Branka Perkovića 0989695710.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas 16. sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Potpredsjednik sinjskog Gradskog vijeća Milan Smoljo sazvao je za danas 16. sjednicu Vijeća, za koju je predviđen Dnevni red od 18. točaka.
Između ostaloga vijećnici će raspravljati o prijedlozima odluka o sudjelovanju u osnivanju udruge ‘Klaster Sinjska Alka’, pokretanju postupka za realizaciju projekta smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne osobe unutar ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju te izboru članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježen Dan vodaOsnovci ‘Fra Pavla Vučkovića’ u Sinju posjetili su izvorište potoka Gorućica.
Svoj poludnevni izlet odradili su u vannastavnoj radionici. Šetnjom do izvora vidjeli su najstarije živuće stablo koje se nalazi na predjelu uz Ciglanu. Stogodišnjak je oštećen udarom groma, ali se ipak odupire nedaćama. Zaključilo se da ga je potrebno urediti, staviti kameni prsten oko njega i postaviti tablu sa podacima za one koji ne poznaju ovu atrakciju  koja je rijetka i u našoj domovini.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR