Srijeda, 23.03.2011.

19. Turopoljska utrka-slavio Ashenafi i VešligajVELIKA GORICA – etijopski maratonac Erkolo Ashenafi koji nastupa za mađarski klub je postao pobjednik 19.Turopoljske utrke. Erkolo je stazu dugu 21,1 kilometar pretrčao za 1:08:18. Drugi je na cilj stigao naš Zoran Žilić iz AK zagreb ULIX, a treći mađar Nagy Tomas.
Kod žena je slavila Dubravka Vešligaj iz MK Hrvatski sokol sa vremenom 1:28:05. Druga je stigla Marijana Cota iz AK Vetera, a atreća Valentina Županić iz TK Marathon 95. Ukupno je u ovoj utrci nastupilo 196 trkača. U utrci građana na 5 kilometara je  slavio Luka Knežević iz AK Marsonia i Kristina Božić iz AK Zagreb ULIX. ...

New Balance cestovni kup 2011.-vodeći Španić i Vešligaj

ZAGREB – maratonac Robert Španić član AK Žumberak iz Zagreba je nakon 8. Brodskog polumaratona i 19. Turopoljske utrke sa 1 929,53 bodova vodeći u ukupnom poretku New Balance cestovnog kupa 2011., kojemu je medijski promotor Sportske novosti. Kod seniorki se na vodećoj poziciji nalazi Dubravka Vešligaj iz MK Hrvatski sokol iz Osijeka koja ima 2 000 bodova. Ekipno su vodeći seniori AK Veteran iz Zagreba i seniorke AK Ka-tim iz Karlovca. U prvoj cestovnoj ligi je vodeći AK Veteran, koji se nalazi ispred AK Žumberak. Bodovanje kod junior još nije započelo. Naredno okupljanje cestovnih trkača je 3. travnja u Sinju, na Sinjskom polumaratonu.
Piše: Petar Norac Kevo SN

Trilj zapošljava na javnim radovima

Grad Trilj objavio je javni poziv za zapošljavanje u Programu javnih potreba. U radni odnos, na određeno vrijeme, bit će primljeno 10 komunalnih radnika i 5 njegovateljica. Natječaj je otvoren do 25. ožujka.
Na natječaj se mogu prijaviti nezaposlene osobe s područja grada Trilja, koje su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Prijave se, uz presliku osobne iskaznice, platne podatke za sve članove kućanstva i uvjerenje Zavoda za zapošljavanje, podnose u zgradi Gradske uprave, Poljičke republike 15.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavak humanitarne akcije

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja, kao organizator humanitarne akcije za pomoć pri liječenju dječaka Lucijana Ćosića, sazvala je sastanak sa suorganizatorima, kako bi dala detaljne informacije o prikupljenim sredstvima.
 Prema izvodima iz banke na današnji dan, prikupljeno je 99.347,00 kuna, a za istu je potrebno cca 20 tisuća eura.
S obzirom da prikupljena sredstva nisu dovoljna za cjelokupno liječenje, prikupljanje pomoći će se nastaviti. Iz UTIS-a mole sve one koji su u mogućnosti na bilo koji način doprinijeti okončanju ove akcije, da se u istu uključe u skladu sa svojim mogućnostima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Policijski službenici PP Solin završili su kriminalističko  istraživanje nad 44-godišnjakom Osnovano se sumnja da je početkom veljače 2011. godine, u Sutini, provalio u konobu u vlasništvu 72-godišnjaka, odakle je otuđio 5 pršuta. Slijedi posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. 
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Zbog prepriječene cisterne na autocesti A 3, Bregana-Lipovac, promet je od 10,30 sati prekinut od naplate Ivanja Reka do čvora Rugvica u smjeru Lipovca. Molimo vozače da poštuju upute prometne policije, te koriste alternativne pravce.

Zbog prosvjeda promet je prekinut na državnim cestama: Virovitica-Terezino Polje u mjestu Lukač (D 5), Vinkovci-Osijek u Jarmini (D 518), Đakovo-Velika Kopanica u Vrpolju (D 7, obilazak je preko Strizivojne) i na Podravskoj magistrali u Suhopolju (D 2).
U mjestu Cabuna, na Podravskoj magistrali promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila kao, a na državnoj cesti D 46 Ilača-Tovarnik osobna vozila se propuštaju naizmjence, a teretna voze obilazno preko Vukovara.
IZVOR: HAK
...