Utorak, 23.03.2010.

U Cetinskom kraju nezaposleno je oko od 4 430 osoba

U Cetinskom kraju nezaposleno je oko od 4430 osoba koje su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. U sinjskoj ispostavi u veljači je evidentirano 3 410 nezaposlenih, što je za 2,9 posto više nego mjesec dana ranije, te 25 % više nego u istom mjesecu prošle godine. U ožujku je, u odnosu na veljaču, do danas nezaposlenost u Sinju porasla za 2 posto – prijavljenih je 3483 nezaposlene osobe.
U triljskoj ispostavi Zavoda u veljači su evidentirane 934 osobe, što je za 3,3% više nego u siječnju, te 6,7% više nego u istom mjesecu prošle godine. Od kraja veljače do danas broj nezaposlenih porastao je za još 11 osoba. Tijekom veljače na Zavod se prijavilo 317 osoba, a iz evidencije je, zbog zaposlenja brisano samo njih 87. Novoprijavljeni su u evidenciju došli uglavnom iz rada

Akcija darivanja krvi u Dabru

Braniteljska zadruga Patriot i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u subotu, od 9,00 do 13,00 sati, u Dabru.

Dan narcisa u Sinju

Klub žena liječenih na dojci organizira Dan narcisa u Sinju u subotu 27. ožujka 2010.g. Istoga dana diljem Hrvatske Dan narcisa će obilježiti i druge članice Europe Donne Hrvatska, europske / hrvatske mreže klubova za borbu protiv raka dojke, čiji je član i naš Klub.

Veleposlanik Japana Jošio Tamura posjetio SinjVeleposlanik Japana Yoshio Tamura posjetio je Sinj gdje ga je primio gradonačelnik Ivica Glavan sa suradnicima. Razgovaralo se o suradnji Japana i Grada Sinja, odnosno Cetinskog kraja. Japanski veleposlanik je naglasio kako su mu poznate sinjske vrijednosti, posebno Sinjska Alka.
                                                             
Japanski veleposlanik posjetit će i Vrliku, gdje će se upriličiti svečanost potpisivanja primopredaje sredstava za vrtić Zvončić, kojem je prije pet godina veleposlanstvo Japana doniralo 22000 eura i 880 eura za namještaj.  
             
Veleposlanstvo Japana općini Civljane donirat 65 tisuća eura za nabavku autocisterne, kojom će se stanovništvo ovog kraja opskrbljivati pitkom vodom.

Nezavisni vijećnik Miro Bulj prikupio je 11 potpisa gradskih vijećnika za hitno sazivanje tematske sjednice Gradskoga vijeća na temu Autoprijevoza

Nezavisni vijećnik Miro Bulj prikupio je 11 potpisa gradskih vijećnika za hitno sazivanje tematske sjednice Gradskoga vijeća na temu Autoprijevoza. Zahtjev za održavanje sjednice potpisalo je 6 vijećnika HDZ-a, 3 SDP-a i 2 nezavisna vijećnika – Miro Bulj i Miro Barać, te je upućen predsjedniku Gradskoga vijeća Milanu Smolji. Sazivanje sjednice važno je, ističe Miro Bulj, zbog odgovora potpredsjedniku Vlade i ministru financija Ivanu Šukeru, koji je od Grada Sinja zatražio očitovanje o do sada izvršenim radnjama u procesu restrukturiranja, te o izvršenim i preuzetim obvezama svih sudionika u procesu restrukturiranja Autoprijevota. Ministar Šuker zahtjev je poslao nakon što je Promet Makarska zatražio kupnju poslovnih udjela Grada Sinja u Atutoprijevozu. Ovotjedni sastanak predstavnika sindikata s Vladom još je jedan od razloga zbog kojeg bi se trebala održati tematska sjednica Gradskoga vijeća Sinja, i to što prije, kazao je Bulj. ...

Obavijest

Grad Sinj, odnosno Odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj obavijestio je kako u srijedu započinje isplata novčanih sredstava za ublažavanje štete od elementarne nepogode uzrokovane tučom/krupom u svibnju prošle godine, i to isključivo za one osobe koje su u zakonskom roku prijavile štetu

Obavijest

U crkvi Čudotvorne Gospe sinjske u korizmeno vrijeme održavaju se  biblijske večeri. Danas, 23. ožujka, od 18,30  nakon večernje svete mise u samostanskoj dvorani  na temu „Ivanovskih spisa“ večer će voditi fra. Domagoj Runje.

Obavijest

Korisnici Centra Juraj Bonaći otvorili su prodajnu izložbu svojih radova koji su izloženi u prostoriji nekadašnje trgovine Crtić u Glavičkoj ulici. Izložba će biti otvorena do kraja tjedna od 9,00 dom 12,00 sati i od 17,00 do 19,00 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazivat će se američki triler “Wolfman”.

Stanje na cestama

Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, na cestama u gorju, te na širem području Gračaca, mogući su odroni zemlje i kamenja.

Vozače podsjećamo da od 28.ožujka, ne moraju voziti danju s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Povodom blagdana Uskrsa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane su:
2. travnja (Veliki petak) od 15 do 23h,
5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14 do 23h,
Zabrana ne vrijedi na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).

S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je kočni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK