Ponedjeljak, 23.03.2009.

ODRžANA 30. SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA VRLIKE


FOTO: Filip Ratković

Na 30. sjednici Vrličkog vijeća prihvaćen je obračun Proračuna za 2008. godinu. Ukupni prihodi su iznosili oko od 9.500.000,00, što je oko 80% od planiranog, a ukupni rashodi su iznosili gotovo 10.900.000,00 kuna. Najznačajniji prihodi ostvareni su od poreza-oko 3.357.000,00 kuna, te od pomoći države i županije-oko 4.355.000,00 kuna.

OBAVIJEST

Danas istječe rok za prijavu na natječaj za sufinanciranje kapitalnih projekata u osnovnim i srednjim školama. Cilj je natječaja omogućiti dogradnju postojećih ili izgradnju novih školskih objekata, a mogu se mogu prijaviti gradovi i županije kao osnivači škola, ali i same pojedinačne škole ukoliko smatraju da su neopravdano izostavljene. U prvom krugu prijavljeno je 311 škola, od čega 224 osnovne i 87 srednjih.
U Oš Fra Pavla Vučkovića iz ovoga programa sufinancirat će se postavljanje video nadzora u matičnoj školi i obje područne, uredit će se sanitarni čvorovi u Brnazama, te dovršiti sanacija zgrade u Turjacima. Ove projekte Ministarstvo će sufinancirati s oko 250.000,00 kuna.

OBAVIJEST

U Trilju danas počinje program Male škole za djecu koja nisu uključena u rad vrtića. Prvi roditeljski sastanak održat će se u 14,00 sati triljskoj školi.

Danas počinju upisi u predškolu djece s područja Općine Otok, koja nisu uključena u vrtićki program. Upisi će se obavljati u vrtiću žabica do 31. ožujka.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još večeras i sutra, s početkom u 19,30 sati prikazivat će se američki film "Sumnja". "Sumnja" je priča o potrazi za istinom, silama promjene i razornim posljedicama pravde (koja je ponekad slijepa).

SPORT

Triljska Cetinka i šibenik jučer su u šibeniku odigrali utakmicu 2. Hrvatske rukometne lige, koja je završila rezultatom 19:19.

Glavice su jučer u utakmici 4. HNL - jug u Klisu izgubile od Uskoka 2:0. OSK i Gusar u Otoku su odigrali neriješeno 0:0.

Jučer su igrane i utakmice županijske nogometne lige. Tekstilac je s visokih 5:1 poražen na gostovanju kod Jadrana iz Supetra, a čaporice su pobijedile splitskog Krilnika 5:2.

AKTIVNOSTI UDRUGE "STUDENTI CETINSKE KRAJINE"Udruga "Studenti Cetinske krajine" Zagreb organizirala je za svoje članove trodnevni izlet u Slavoniju. Od 20.-22. ožujka mladi Cetinjani posjetili su đakovo, Osijek, Vukovar, Ilok, Ivankovo i Vinkovce i razgledali znamenitosti spomenutih mjesta. Posebno ističemo posjet đakovačkoj katedrali, osiječkoj katedrali i Tvrđi, Spomen obilježje Ovčara, Memorijalno groblje Hrvatskih branitelja u Vukovaru, Križ na Dunavu u Vukovaru i crkvu sv. Ivana Kapistrana u Iloku te ostale brojne znamenitosti. Za vrijeme posjeta đakovu posjetili su i prijateljsku đakovačku udrugu studenata "đUS" s kojima su razmijenili iskustva te prigodne darove. Također uvjerili su se u gostoljubivost i druželjubivost Slavonaca od kojih su mnogi porijeklom iz naših krajeva. Da Slavonci porijeklom Cetinjani nisu zaboravili rodni kraj dokazali su gostoprimstvom i srčanošću kojom su ih dočekali. Naši studenti uvjerili su se i u kvalitetu življenja slavonskih studenata na području smještaja, prehrane i noćnog života te su pozitivno iznenađeni. Oduševljeni i prepuni dojmova Cetinjani su se u nedjelju večer vratili u Zagreb spremni za nove izazove u svojoj akademskoj karijeri.