Petak, 23.03.2007.

PREDAVANJE

Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu ispostave Sinj najavio je niz zanimljivih predavanja za poljoprivrednike sa područja Cetinskoga kraja. Skup će se održati u srijedu 28. ožujka u 11 sati u Gradskoj vijećnici. Teme su Operativni program za razvoj povrćarstva u Republici Hrvatskoj, aktualnosti vezane uz SAPARD program, sistemi za preciznu gnojidbu te pripravci u zaštiti povrća.

VELIKI INTERES ZA PRODAJU ZEMLJIšTA U GZ KUKUZOVAC

Prema informacijama Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja, za Gospodarsku zonu Kukuzovac vlada dobar interes poduzetnika. Natječaj je objavljen prije 14 dana, a do jučer je 12 poduzetnika preuzelo tender dokumentaciju. Oko 60 poduzetnika dokumentaciju je prediglo preko interneta.
Podsjećamo da je natječaj za prodaju zemljišta, odnosno prava građenja na Gospodarskoj zoni Kukuzovac otvoren do sredine svibnja, a na natječaju je 8 prostornih cjelina i 40 parcela.

HUMANITARNA AKCIJE

Klub žena oboljelih i liječenih na dojci Udruge SRMA iz Sinja organizira, po prvi put, DAN NARCISA u Sinju. Na taj način se i Sinj pridružuje nacionalnoj akciji prevencije raka dojke, kao 35. grad u Hrvatskoj.
Cvijeće će donirati sinjske cvjećare, a Udruga SRMA poziva i ostale građane da doniraju cvijeće iz svojih vrtova narcise, tulipane, zumbule i drugo cvijeće, te ga donese danas u 17,00 sati, u samostanski poslovni prostor u Glavičkoj ulici br.2.
Akcija prodaje narcisa i drugog cvijeća pod nazivom «JEDAN CVIJET ZA JEDNU žENU» održat će se na središnjem gradskom trgu, na Pijaci, u subotu od 9,00 do 12,00 sati.

I Zajednica žena «Katarina Zrinski organizira akciju prodavanja narcisa u subotu na sinjskoj Pijaci. Akciju su organizirale žene iz Dicma, Sinja i Trilja, a počet će u 09,00 sati. Novac od prodaje narcisa i prilozi prikupljeni u kasici koja će biti postavljena na štandu, namijenjen je Odjelu onkologije KB Split.

HUMANITARNA AKCIJA

Franjevačka mladež - FRAMA Gospe Sinjske provodi humanitarnu akciju «Frama za Caritas». Danas, sutra i u nedjelju ispred crkve u Sinju članovi Frame prodaju kupone za lutriju. Prihodi od prodaje namijenjeni su župnom Caritasu.

OBAVIJEST

Redovna skupština udruge invalida Utis iz sinja održati će se sutra 24 ožujka s početkom u 11 sati u prostorijama SDP-a na Petrovcu.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma.
U 18,00 sati prikazuje se animirana, avanturistička komedija «Ples malog pingvina», kojeg je režirao George Miller, redatelj filmova Pobješnjeli Max, Vještice iz Eastwicka i Praščić Babe. Film je dobio Oskara za najbolji animirani film.
U 20,15 sati na programu je znanstvenofantastični triler «Djeca čovječanstva». Radnja filma događa se u Londonu, 2027. godine, u svijetu u kojem se niti jedno dijete nije rodilo punih 18 godina.

SPORT

Jučer je u Sinju počela završnica Državnog rukometnog prvenstva za kadetkinje na kojem nastupa 10 ekipa iz Hrvatske. Prvog dana završnice izdvajamo pobjedu Cetine nad Metkovićem te poraz žRK Sinj od Podravke. Završnicu prvenstva u sinjskog dvorani otvorio je sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević , a nastupile su i sinjske mažoretkinje.

ODRžANA "NOć STUDENATA CETINSKE KRAJINE"

U Zagrebu, 22. ožujka. 2007. godine u clubu Roko&Akademija održana je Noć studenata Cetinske krajine.
Oko sedam stotina Cetinjana i njihovih gostiju zabavljala je klapa Fjabula i legendarni Cetinjanin Dražen žanko. Uz Zagora me rodila i Cetina pivalo se i slavilo do ranih jutarnjih sati. Cilj ove Noći i sličnih događanja koje udruga organizira je upoznavanje i povezivanje Cetinskih studenata kojih u Zagrebu ima jako puno, a nedovoljno ili nažalost nikako se ne poznaju. Posebno nas veseli što su nam na ovoj noći pristupili studenti koji su porijeklom, odnosno čiji su roditelji s područja Cetinske krajine a trenutno su u Zagrebu. Tokom cijele noći, na nekoliko video zidova putem slide showa prikazano je oko šest stotina fotografija sa motivima gradova i općina Cetinske krajine, s motivima krajolika, Cetine, Kamešnice i narodne nošnje te smo i na taj način doprinijeli u prezentaciji rodnog kraja a svi naši gosti imali su priliku kušati uštipke, privrte i fritule koje su za ovu prigodu pripremile mlade cetinjanke u Zagrebu. Također, koristimo priliku najaviti Noć studenata u Sinju 13.travnja 2007. godine te predavanje za maturante o bolonjskom sustavu te općenito o režimu studiranja i studentskom životu koje će se također održati u Sinju iza Uskrsa.
Udruga Studenti Cetinske krajine osnovana je 22. listopada 2005. a trenutno broji 135 članova.
IZVOR: UDRUGA STUDENTI CETINSKE KRAJINE

KRONIKA 92

PP SINJ, 22.03.2007.g. oko 17,00 sati, u mjestu Brnaze, izbio je požar u staji, u kojoj je izgorjelo 80 komada pilića i slama. šteta 400 kn. Najvjerovatniji uzrok je toplinska energija koja se sa sijalice prenijela na slamu.
IZVOR: PU SD