Četvrtak, 23.03.2006.

PROSLAVA OBLJETNICE SINJSKOG HDZ-a

Sinjski ogranak Hravatske demokratske zajednice u povodu obilježavanja 16-te godišnice postojanja u stranačkim prostorijama održao je konferenciju za tisak na kojoj su se osvrnuli na rad i djelovanje HDZ-a Sinja od osnutka do danas te najavili proslavu obljetnice koja će se održati u subutu u Gradskom kinu od 11 sati.

Na proslavu obljetnice, kako su najavili, stiže i visoko stranačko izaslanstvo u kojem su glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, ministrica Vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i ministar Mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Obljetnici će nazočiti i splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, a najavljen je i dolazak velikog broja saborskih zastupnika. Tajnik privremenog Gradskog odbora prof. Tomislav Budimir pozvao je zainteresirane da im se pridruže u gardskom kinu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca, u restoranu Vreba održava se akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je peta ovogodišnja akcija Crvenog križa Sinj i prva dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca. DDK Hrvace postoji već dvije godine, a njen predsjednik Ante Stipanović ističe kako su do sada u suradnji s Crvenim križem godišnje organizirali tri akcije no zbog dobrog odaziva darivatelja ove godine planira i još jedna.
Akcija će potrajati do 13 sati, organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosi da se odazovu današnjoj akciji i pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

DELEGACIJA HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA U POSJETU SINJU

Izbornih nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar sa suradnicima jučer je službeno posjetio Grad Sinj. Nakon primanja kod gradonačelnika gdje su prestavnici HNS-a razgovarali o budućoj športskoj suradnji s gradom, izaslanstvo je posjetilo novi Gradski stadion koji je ugodno iznenadio izbornika.
U izaslanstvu je bio i voditelj nogometne akademije Hrvatskog nogometnog saveza, bivši igrač Junaka prof. Vatroslav Mihočić koji je Gradski stadion ocijenio jednim od najljepših u ovom dijelu Dalmacije.
Predsjednik županijskog nogometnog saveza Paško Vidak također je pružio podršku gradu Sinju u razvoju športa.

IZLOžBA UčENIčKIH RADOVA NA TEMU "šUME I VODE"

U osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića u tijeku su projektni dani Ekoškole na temu "šume i Vode". Nastavnici i učenici izložili su u športskoj dvorani tako više o više od tisuću slika, panoa, fotografija i literarnih uradaka. Izložba se može pogledati do kraja tjedna svaki dan od 8 do 20 sati.

SPORT

Jučer su odigrane utakmice četvrtzavršnice županijskog kupa. Tekstilac i Zmaj igrali su 0:1, dok su Hrvace u gostima uz pomoć svojih vjernih navijača Kamišara pobjedili ekipu Croatie rezultatom 1:2


U košarkaškoj ligi A1 lige za ostanak Alkar je poražen u šibeniku od istoimene ekipe, rezultatom 87:72

Mlađi uzrasti ženskog rukometnog kluba Cetina otputovali su u Labin na Državno prvenstvo s nadom u dobar rezultat i predstavljanje rukometnog športa Cetinskog kraja.

U sinjskoj športskoj dvorani u subotu je na rasporedu prvenstvena utakmica 15. kola II Hrvatske rukometne lige Jug. Susret je najavljen za 19 sati.

VRIJEME

I u nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s povremenim padalinama. Tempearatura zraka jutros u 7 sati iznosila je 10 stupnjeva Celzijevih.