Srijeda, 23.03.2005.

DANAS NASTAVAK 35. SJEDNICE GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Gradsko vijeća grada Sinja danas nastavlja sa 35. sjednicom. U ponedjeljak je prihvaćen Prijedlog odluke izmjene i dopune statuta grada Sinja, usvojen je i prijedlog društvenog ugovora o osnivanju gospodarske zone Kukuzovac, društva za razvitak, izgradnju i upravljanje gospodarskom zonom, prihvaćen je i prijedlog zaključka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada Sinja.
U nastavku sjednice naći će se prijedlog o rekonstruiranju i konsolidaciji tvrtke Autoprijevoz d.o.o Sinj, prijedlog vjerodostojnog tumačenja članka.74. Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Sinja te prijedlog rješenja o imenovanju 2 člana nadzornog odbora Gospodarske zone Kukozovac.

POSTAVLJEN PANO SA SLIKOM ANTE GOTOVINE

Pano s slikom Ante Gotovine postavljen je u Splitskoj ulici izvjestio je Inicijativni odbor za postavljanje panoa Udruge hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata podružnice Splitsko-dalmatinske županije ogranak Sinj.
U svom priopćenju ističu da su pano postavili u znak bezrezervne potpore hrvatskom generalu, počasnom članu udruge Hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata Anti gotovini kojem ostaju vjerni i u najtežim trenucima kada vodi životni bitku za svoju, i u čast obrambenog Domovinskog rata.
Potpisnici priopćenja Ante Smoljo i Ante Vuković ovim činom žele poslati poruku hrvatskoj javnosti, a to je da za hrvatske branitelje Ante Gotovina nije nikada prestao biti istinski junak Domovinskog rata.


POčINJE ASFALTIRANJE CESTE SUTINA-SINJ

Dolaskom toplijih proljetnih dana županijske ceste počinju radove asfaltiranja, krpanja rupa i ulegnuća na prometnicama. Tijekom jutra počelo je asfaltiranje ceste Sutina -Sinj.

SPORT

Sinoć su košarkaši Alkara u nastavku natjecanja košarkaške lige Ožujsko u ligi za ostanak poraženi u Zagrebu od Hermes Analitike rezultatom 92-78.
Danas s početkom u 15.30 nogometaši Junaka na svom terenu igraju odgođenu utakmicu 3.HNL Jug protiv nogometaša «Jadran luka Ploče".


VRIJEME

Prevladava oblačno i razmjerno toplo vrijeme. U drugom dijelu dana mogućnost povremene kiše. Vjetar uglavnom slab, prema kraju dana umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 13 i 19 stupnjeva Celzijevih.