Utorak, 23.02.2016.

Sinjsko pučko kazalište slavi 60 godina uspješnog radaSinjsko pučko kazalište ove godine proslavlja 60 godina svog uspješnog rada i djelovanja. Tim povodom sinjski kazalištarci pripremaju bogat program s brojim izvedbama predstava, kako u Sinju tako i na gostovanjima po Hrvatskoj i inozemstvu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U sinjsko kino stigao ‘Peti val’

Na repertoaru sinjskog Gradskog kina danas su dva filma.

U 18 sati i 15 minuta igra animirani film, sinkroniziran na hrvatski jezik Robinson Crusoe: Otkrijte pravu priču iza legende.

Nakon toga, u 20 sati slijedi Peti val (The 5th Wave). Kako strah i nepovjerenje među ljudima rastu, Cassie (Chloe Grace Moertz) je u bijegu u očajničkoj potrazi za mlađim bratom kako bi ga spasila. Dok se priprema za neizbježni i smrtonosni peti val, Cassie udružuje snage s mladićem koji bi možda mogao biti njezina jedina nada… Ako mu može vjerovati. Film će na repertoaru sinjskog kina biti i sutra u 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Korizmene radionice ‘Milosrđe na djelu’U korizmenom vremenu u Samostanu Gospe Sinjske organiziraju se radionice pod motom ‘Milosrđe na djelu’. Na radionicama sudjeluju članovi Dječjeg zbora, Zbora mladih i Franjevačke mladeži Župe Gospe Sinjske.
Susreti se održavaju svake korizmene subote u samostanskoj glazbenici u vremenu od 15 do 18 sati.
Cilj susreta je u Godini milosrđa djeci i mladima približiti duhovna i tjelesna djela milosrđa te probuditi karitativni osjećaj da svojim radom i sudjelovanjem mogu doprinijeti u pomoći ugroženima.
Na radionicama se izrađuju suveniri s korizmenim i uskrsnim motivima – križevi, trnove krune, svijeće… Prihodi od prodaje suvenira usmjereni su za potrebe župnog Caritasa. Susrete animira i vodi s. Jelena Mijić uz gđu Ankicu Poljak i duhovnika framaša fra Antonia Mravka.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klavirski trio Dubrovnik u OGŠ Jakova GotovcaU organizaciji OGŠ Jakova Gotovca, Sinj i Hrvatske glazbene scene mladih u OGŠ Jakova Gotovca-Sinj, dana 24. veljače 2016. godine s početkom u 19 sati  koncert će održati Klavirski trio Dubrovnik.
Nastupit će violinist Loris Grubišić, violončelistica Vanda Đanić, pijanist Alberto Frka i gošća, flautistica Đive Franetović-Kušelj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR