Srijeda, 23.02.2011.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom KELAM d.o.o., TrogirDana 23. veljače 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „KELAM“ d.o.o., Trogir. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 7 053 m2 izgradi proizvodno-poslovni objekt  za obavljanje djelatnosti prijevoza i skladištenja robe u domaćem i inozemnom prometu. Osim toga investitor bi i proširio svoju djelatnost na proizvodnju vrša, ribarskih alata i djelatnost pocinčavanja.  Realizacijom predmetnog projekta investitor bi uz postojeće  zaposlio cca. 10 novih zaposlenika.

Osnivačka kupština HSLS-a u Dicmu

U srijedu 23. veljače 2011. godine u općinskoj vijećnici u Dicmu s početkom u 17 sati održati će se Osnivačka ( tj. obnoviteljska) skupština HSLS-a ogranak Dicmo. Skupštini će nazočiti i predsjednik Hsls-a Darinko Kosor.

Stanje na cestama

Autocesta A 1 na dionici čvor Sveti Rok – čvor Maslenica zbog olujne je bure zatvorena za sva vozila. Državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranskom magistralom D 8, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila.
Mokri su ili vlažni i skliski kolnici na većini cesta u unutrašnjosti. Zbog niskih je temperatura moguća poledica. Vozače podsjećamo da vožnju prilagode uvjetima na cestama. Na dionicama na kojima su u tijeku radovi mogući su zastoji.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK