Utorak, 23.02.2010.

Glasnogovornik suda Neven Cambi potvrdio je da se protiv odgovornih osoba u Autoprijevozu i Prometu Makarska vodi istražni postupak

Pitanje sinjskog Autoprijevoza ne silazi s dnevnog reda javnosti i medijskih natpisa nakon jučerašnje konferencije nezavisnog vijećnika Mira Bulja čija je tema bila sinjska prijevoznička tvrtka, na kojoj je istaknuto da se i pravosudna tijela bave poslovanjem Autoprijevoza. Ove navode provjerili smo u Županijskom sudu u Splitu. Glasnogovornik suda Neven Cambi potvrdio je da se protiv odgovornih osoba u Autoprijevozu i Prometu Makarska vodi istražni postupak.

Zapažene nastup učenica Osnovne glazbene škole "Jakova Gotovca“ iz Sinja

Na regionalnom natjecanju puhača i gudača  koje je održano u Dubrovniku učenice Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ iz Sinja imale su jako zapažene nastupe. U prvoj kategoriji osvojile su dva treća, a u drugom dva prva mjesta. Sve učenice su u klasi prof. Jasenke Markov Antarić.

Obavijest

U župnom uredu u Sinju primaju se prijave za trodnevni zaručnički tečaj koji će se održavati od 26. do 28. veljače.  Tečaj je namijenjen mladima iz Župe gospe Sinjske i druge zainteresirane iz Sinjske krajine, koji planiraju vjenčanje. Sljedeći zaručnički tečaj održat će se u drugoj polovici mjeseca svibnja.

Obavijest

Klub trudnica i roditelja Split u suradnji s Rodilištem Sinj organizira predavanja i radionice u sklopu projekta «Znanjem do poroda bez straha» za buduće roditelje, kako bi spremno i s osmjehom prošli kroz porod i prve dane roditeljstva. Tečaj će se organizirati u subotu, 27. veljače. Spomenimo kako je u sinjskom rodilištu od početka ove godine rođena 31 beba. U tom omjeru vode djevojčice 17 prema 14. Prema tim pokazateljima u sinjskom rodilištu na svijet beba dolazi svakih 40 sati.

Obavijest

Zbog kompletne rekonstrukcije od 4. kilometra za sav promet zatvorena je županijska cesta Grab-Krivodol. Postavljena je vertikalna signalizacja, a obilazni pravac za vozila je Velić-Krivodol–Grab.

Obavijest

Večeras će se s početkom u 18,30 sati u sinjskom Svetištu u okviru Korizme održati Biblijska večer na temu “Sinoptička evanđelja“.

Obavijest

U četvrtak 25.veljače s početkom u 18 sati u dvorani Franjevačkog samostana održat će se svečanost proglašenja najboljih športaša i klubova u 2009. godini u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Sinja.

Kronika 92

Policijski službenici PP Sinj jučer su proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je 19. veljače uputio prijetnje smrću 47-godišnjaku. Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava za Prijetnju iz čl.129 KZ.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, te autocestom A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do tunela Tuhobić. Mogući su odroni duž Jadranske magistrale (D 8), te na cestama u gorju.
Zbog klizišta je za sav promet zatvorena ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: ...