Ponedjeljak, 23.02.2009.

Radnicima \'Dalmatinke nove\' otkazi bez plaća i otpremnina

Grupi od 111 radnika Dalmatinke nove, koji su odlukom poslodavca dobili poslovno uvjetovani otkaz odnosno koji su proglašeni tehnološkim viškom, ovih dana je istekao ili istječe otkazni rok. Dio tih radnika ovih dana dobio je poziv iz uprave tvrtke da vrate zdravstvene iskaznice i preuzmu zaključene radne knjižice. OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

KRONIKA 92

Oko 11 sati policija je dobila dojavu o nezgodi na radu u krugu poduzeća Cetina sinj, ozlijeđeni djelatnik je, kako neslužbeno doznajemo, pao sa radnog stroja dok je točio gorivo. Prema informacija iz policijske postaje zadobio je frakturu dva kralješka. Više informacija donijet ćemo u dnevniku HIT Radija u 16 sati.

NOVI NATJEčAJ ZA PRODAJU ZEMLJIšTA U GZ KUKUZOVAC

U idućih tjedan dana Grad Sinj raspisat će natječaj za prodaju preostalog zemljišta 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac. Podsjetimo, prvim natječajem prodano je 160 tisuća kvadrata. Novim natječajem će biti obuhvaćeno još oko 190 tisuća kvadrata zemljišta. Prema riječima direktora Društva Damira čarića postoji 20-tak pisama namjere za kupnju parcela. Kažimo i kako je 14 poduzetnika koji su 12. studenoga uvedeni u Gospodarsku zonu u fazi ishođenja lokalcijskih dozvola za svoje objekte.

DOPREMLJENO NOVO POSTROJENJE ZA DEMINERALIZACIJU VODE U SINJSKI DOM ZDRAVLJA

U Sinjsku ispostavu županijskog doma zdravlja dopremljeno je postrojenje za demineralizaciju vode, za odjel hemodijalize, vrijedan 360 tisuća kuna. Montaža će biti gotova za nekoliko dana, potvrdio nam je ravnatelj dr. Miran Propadalo. Nakon provjere postrojenja, 35 bubrežnih bolesnika, koji su više od dva i pol mjeseca na dijalizu putovali u Split, svoje će liječenje nastaviti u Sinju. Dodajmo kako je u sanaciju prostora u kojem se obavlja hemodijaliza županijski Dom zdravlja uložio 25 tisuća kuna.

VIJESTI IZ OTOKA

Kandidat Općinskog odbora SDP-a Otok za načelnika Općine bit će predsjednik stranke Damir Matijašević, a kandidat za dogradonačelnika Jure Vojković, koji će ujedno biti i nositelj liste za općinsko vijeće, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Imena kandidata SDP-a za Općinsko vijeće Otoka bit će objavljena za 15-tak dana.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

Sutra, 24. veljače, je Pokladni utorak, posljednji dan vladavine maškara. U organizaciji Krnjevalske udruge u posljepodnevnim satima održat će se tradicionalna povorka maškara ulicama grada, a zatim suđenje i spaljivanje krnje na sinjskoj Pijaci oko 17,00 sati.

OBAVIJEST IZ šRD CETINA SINJ

športsko ribolovno društvo Cetina sutra, 24. veljače, će izvršiti poribljavanje rijeka Cetine, Rude i Rumina s pritocima, s 500 kg kalifornijske pastrve, veličine 30 cm. Poribljavanje se vrši u skladu s godišnjim planom o poribljavanju i ribolovno-gospodarskom osnovom.

KINO DANAS

Još danas u sinjskom kinu, s početkom u 19.30 sati, prikazuje se američko-britanska romantična drama "Put oslobođenja". U glavnim ulogama igraju Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.

SPORT

Triljska Cetina u šibeniku je jučer, u okviru A 2 lige poražena od ekipe Klesar kebo 93:77.