Subota, 23.02.2008.

IVAN šIPIć NOVI GRADONAčELNIK TRILJAZbog odlaska dosadašnjeg triljskog gradonačelnika Joze Sarača na novu dužnost državnog tajnika u Zagreb, triljsko Gradsko vijeće danas je izabralo novog gradonačelnika. Tu će dužnost u narednih godinu dana do sljedećih lokalnih neposrednih izbora obnašati 34-godišnji diplomirani teolog iz Vedrina Ivan šipić, koji je do sada bio zamjenik gradonačelnika.

Novi dogradonačelnik je Ivan Dragušica žan, a novi gradski vijećnik Nediljko Mudnić-Dujmina. Svi izabrani su iz redova vladajućeg HDZ-a. Na sjednici pored 11 vjećnika HDZ-a, sudjelovala su i dva vijećnika HSP-a dok ostalih šest oporbenih vijećnika iz redova HSLS-a i SDP-a nisu nazočili današnjoj sjednici.

Nakon izbora novi triljski čelnik Ivan šipić je istaknuo:
- Zajedno s iskusnim i stručnim suradnicima nastavit ćemo sve započete projekte, u prvom redu mislim na gospodarsku zonu čaporice. Isto tako želja mi je da se i oporba uključi u rad kako bi sve probleme rješavali na dobrobit građana Trilja. IZVOR: www.glasdalmacije.com

AKCIJA DARIVANJA KRVI U VOJARNI KULA

U ponedjeljak, 25. veljače, će se u vojarni Kula održati akcija dobrovoljnog davanja krvi, i to u vremenu od 9 do 14 sati. Davanje krvi organizirano je za djelatne vojnike i djelatni sastav Središta, a akcija je organizirana u suradnji s djelatnicima transfuziologije KBC Split.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje američki film "John Rambo". Radnja filma odvija se dvadeset godina nakon događanja iz 'Ramba 3'. Vijetnamski veteran John Rambo, kojeg glumi Sylvester Stallone, skrasio se u sjevernom Tajlandu. Početak filma je u 19 sati i 30 minuta.

SPORT

Alkar danas u Rijeci u 20,00 sati igra utakmicu 15. kola A 1 lige, u kojoj ga dočekuje Kvarner.

Počinje drugi dio rukometne sezone.
Triljska Cetinka dočekuje Trogir u 17,00 sati, a Kamičak igra sutra u Kaštelima protiv Adriachema.

Rukometašice Cetine u Sinju dočekuju Zadar, a žRK Sinj u nedjelju gostuje u Trogiru gdje igra protiv istoimene ekipe.

U Trilju se danas u 15,00 igra odlučujuća utakmica za ulazak u 2. kuglačku ligu. Triljski Bojovnik dočekuje Tomislava iz Dugopolja, a pobjedom ulazi u 2. ligu.

U 15,00 sati u Ivanbegovini igra se susret 2. kola županijskog nogometnog kupa između Kamena i Glavica, a sutra u 14,00 u Hrvacama igraju Hrvace i Junak.

KRONIKA 92

PP SINJ, 22.02.2008. g., tijekom jutra, u Sinju, prilikom uručenja rješenja o prekršaju, policijske službenike je vrijeđao četrdesetjednogodišnjak koji je odbio primiti rješenje i pri tome tjerajući službenike. Također je i rođak navedenoga, iste starosne dobi, zaprijetio hladnim oruđem policajcima. Potom se četrdesetjednogodišnjak pokušao udaljiti vozilom, no u bijegu je spriječen, nakon čega se zaključava u vozilo i odbija izići. Intervencijom djelatnika IJP, otvoren je prozor i vrata vozila, nakon čega je izveden iz vozila. Navedeni su odvedeni na kriminalističku obradu. Uz KP po čl. 317. /Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti/ KZ-a privedeni si ISžS koji ih je nakon saslušanja pustio.
IZVOR: PU SD