Petak, 23.02.2007.

ODRžANA JAVNA TRIBINA "VJERA I DRUšTVO"

Sinoć je u dvorani franjevačkog samostana, pred dvjestotinjak posjetitelja u organizaciji svetišta čudotvorne Gospe Sinjske, održana javna tribina pod nazivom «Vjera i društvo». Predavač na tribini bio je ugledni Sarajevski profesor dr. fra Ivan šarčević, koji je govorio o vjeri i religiji te građanskom društvu i vjernicima u politici.

POBOžNOST KRIžNOG PUTA

Danas u crkvama župe Sinjske počinje pobožnost Križnog puta. Svakog petka u 13,00 u crkvi Gospe Sinjske bit će dječji križni put. Od 17,30 bit će križni put za cijelu župu kojeg će prenositi i Hit radio. U filijalnim crkvama put križa će biti u 16,00 sati, osim u Karakašici gdje će biti u 17 sati.

PRODUžENO RADNO VRIJEME U ISPOSTAVAM POREZNE UPRAVE

Kako bi se izbjegle gužve prilikom predaje godišnjih poreznih prijava, Porezna uprava područni ured Split organizira i produženo radno vrijeme u ispostavama. Tako će porezne prijave građani moći predati i u Subotu 24.02 od 8,00 do 14,00 sati, a u utorak i srijedu ispostave će raditi do 18 sati.

OBAVIJESZ IZ HZMIO

Do kraja mjeseca Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje potrebno je podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na dječji doplatak u 2007. godini. Pored određenih cenzusnih grupa po kojima su određene i nove svote doplatka za djecu, produženo je i korištenje prava na doplatak za dijete na školovanju u osnovnoj školi pa pravo do završetka osnovne škole imaju i djeca s navršenih 15 godina ako su kasnije upisani u prvi razred ili su izgubili školsku godinu zbog zdravstvenih razloga.

AKCIJA UDRUGE" ZDRAVA žENA CETINSKOG KRAJA"

Sutra će se s početkom u 10 sati u Gradskoj vjećnici u organizaciji udruge "Zdrava žena Cetinskog kraja" održati radni sastanak na kojem će se predstaviti plan za akciju uništavanja ambrozije.

KINO DANAS

Večeras u Sinjskom kinu u 18 te u 20,15 prikazuje se film "Noć u muzeju".

SPORT

Sinoć je u hotelu Alkar održana redovita skupština atletskog kluba Sinj, na kojoj su iznesena izvješća o vrlo uspješnom radu ovog kluba u protekloj godini. Inače,članovi kluba Lidija Rajčić i Jozo Delaš sutra putuju na veliki međunarodni atletaki maraton u talijansku Parmu.
Pred nama je i sadržajan športski vikend iz kojeg izdvajamo susret A1 košarkaške lige Alkar-Dubrava te susret 3.kola županijskog nogometnog kupa OSK-Junak.

ANKETAProšle godine na Gazu u Trilju održan je povijesni spektakl - utakmica između Rimljanja i Delmata, koji su bili obučeni u rimske odore iz prvog stoljeća. I Poglavarstvo Grada Sinja prepoznalo je projekt te je organizatorima ustupilo Gradski stadion u Sinju na kojem bi se 21. srpnja trebala održati druga utakmica. Tim povodom u subotu će se na Trgu Kralja Tomislava održati anketa koja bi trebala pokazati podržavaju li Sinjani ovaj spektakl.

KRONIKA 92

PP SINJ, 22.02.2007.g., izvršena je kriminalistička obrada nad dvadesetosmogodišnjakom, kojom je utvrđeno da je dana 18.01.2007.g., u jutarnjim satima, iz podruma privatne kuće otuđio 4 pneumatika sa felgama u vlasništvu pedesettrogodišnjaka iz Sinja pričinivši mu štetu od 14.000,00 kn. Navedeni je potom gume odbacio na smetlište, a felge prodao na otpadu sekundarnih sirovina. Slijedi KP po čl. 216 KZ-a (krađa).

PGP TRILJ, 22.02.2007.g., na GP Kamensko, pri ulazu u RH pristupio je pedesetdevetogodišnji državljanin Slovenije kod kojeg je pronađena bjanko vozačka dozvola Republike Slovenije koja je oduzeta i dostavljena Odjelu organiziranog kriminaliteta na daljnju obradu. Kod navedenoga je pronađen i veći iznos stranog novca koje su oduzeli djelatnici carine. Nakon prekršajne obrade, pušten je te mu slijedi PP po čl. 40 Zakona o deviznom poslovanju, a u svezi čl.9. Zakona o sprečavanju pranja novca.
IZVOR: PU SD