Četvrtak, 23.02.2006.

ISPRIKA

Ispričavamo se posjetiteljima što jučer, zbog tehničkih problema, nismo mogli postaviti nove vijesti!

SOCIJALNO UGROžENE OBITELJI DO DALJNEG BEZ STANOVA

Ukupno 20 socijalno ugroženih obitelji sa područja Grada Sinja koji su potpisali riješenja o dodijeli stanova sa bivšom Gradskom vlasti stanove neće dobiti. Sinjski gardonačelnik Nikola Toamšević pozvao ih je jučer u Gradsku vijećnicu kako bi ih suočio, kako sam kaže, sa tom tužnom istinom. Riješenja o dodjeli socijalnih stanova, prisjetimo se, potpisana su u travnju prošle godine s tim da je useljene ustambene jedinice bilo planirano sredinom ožujka ove godine. Gradonačelnik ističe kako su riješenja za stanove donešena bez lokacijske i građevinske dozvole. Gradonačelnik je danas i izvjestio građane o konkretnim potezima Poglavarstva po tom pitanju, naime mišljenja je kako se najprije mora uskladiti pravilnik o davanju stanova na korištenje te utvrditi lista prioriteta.
Građani koji su potpisali riješenja kako ističu osjećaju se prevareno i izmanipulirno od obadvije Gradske vlasti. Nada Medvid jedna je od potpisnica spornih riješenja ističe kako će podignuti tužbu protiv Grada.
čelni ljudi prethodne Gradske vlasti izvjetili su kako će na ovu temu sljedećih dana sazvati konferenciju za tisak.

SEMINAR ZA TURISTIčKE DJELATNIKE I čALNOVE SEOSKIH GOSPODARSTAVA

U petak počinje trodnevni seminar koji za turističke djelatnike i članove seoskih gospodarstva organizira Splitsko-dalmatinska županija.Turistčki djelatnici i gospodarstvenici na ovom seminaru, kako kaže direktor Sinjskog turističkog ureda Ante Tonći Latinac, dobit će nova saznanja o razvoju seoskog turizma kod nas.
Osim osnovnih znanja o razvoju seoskog turizma, predstavnici županije govorit će i o zakonskim odredbama i pravilnicima, veterinarskim i sanitarnim propisima, poreznim regulativama, mirovinskom osguranju te vođenju poslovne evidencije.
Zainteresirani za seminar mogu se prijaviti u Turističku zajednicu grada Sinja ili na kontakt brojeve Triljskoga Hotela Sveti Mihovil u kojem će se i održavati ovaj trodnevni seminar.

PREZENTACIJA PROJEKTA "POLICAJAC U ZAJEDNICI"

Policijska uprava splitsko-dalmatinska sazvala je za sutra sastanak sa predsatvnicima lokalnih organa i organizacija u cilju prezentacije projekta "Policajac u zajednici". Pilot projekt "Policajac u zajednici" napravljen je s ciljem kako bi se na najprikladniji način reagiralo na društvene probleme uključujući i probleme lokalnih zajednica, a prezentirat će se u Gradskoj vijećnici od 10 sati.


BOJNO GAđANJE U VRLICI

Sutra u petak na poligonu Veliko suho polje u Vrlici provesti će se bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lakog topničkog naoružanja -obavijestili su iz Ministarstva obrane.
U cilju pridržavanja mjera sigurnosti pri provedbi obučnih aktivnosti umoljavaju građane da u tom vremenu ne zalaze na to područje.

UPIS ZA šKOLOVANJE ZA PILOTE JEDRILICA

"Aero-klub" Sinj počeo sa upisom zainteresiranih za školovanje pilota jedrilice.Uvjeti upisa su navršenih 18 godina ili 16 godina uz suglasnost roditelja. Upis se vrši četvrtkom od 19 do 20 sati u prostorijama kluba na adresi Tripalov voćnjak b.b., a potrebne informacije mogu se dobiti i na broju mobitel 091/526-24-94. Upisi će potrajati do 28. veljače, a broj polaznika je ograničen.


SPORT

U subotu starta i 3. Nogometna liga Jug. U Glavicama Junak dočekuje vodeću ekipu GOšK iz Dubrovnika.

U tijeku su velike klubske i navijačke pripreme za košarkaški derbi u subotu u Splitu u A-1 ligi gdje igraju Split - Croatia osiguranje i Alkar.Za navijače osigurana su dva autobusa koja polaze u subotu u 17 sati s alkarskog trkališta uz obavijest svima koji idu u Split kako je cijena ulaznice 20 kuna sa mogućnošću kupnje na prodajnim mjestima dvorane na Gripama.

VRIJEME

I u nastavku dana biti će oblačno s mogućnošću povremene kiše. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 4 stupnja Celzijeva.