Četvrtak, 23.01.2020.

Obilježavanje 28. obljetnice pogibije pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split

U nedjelju, 26. siječnja u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca 2. bojne 4. brigade ZNG Sinj ‘Cro angels’i HRZ 93. Krilo-Zemunik, upriličit će se obilježavanje 28. godišnjice stradavanja petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći pada zrakoplova AN-2 26. siječnja 1992. godine u zaseoku Šimci u Sinju.
Program obilježavanja počet će u 10 sati kada će se služiti sveta misa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. U 11 sati upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika ‘Slomljeno krilo’.
U padu AN-2 smrtno su stradala petorica pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split Branko Fridel, Boris Kekez, Davor Šabić, Mladen Škalic i Bojan Vojvoda. Jedini preživjeli je u toj nesreći je Zvonko Kovačević, poslije pripadnik 4. GBR i sadašnji predsjednik Aero kluba Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Prikupljeno 58 doza krvi


U akciji darivanja krvi, koja je održana danas u prostorijama GD Crvenog križa Sinj, prikupljeno je 58 doza krvi.
Akciji su pristupila 63 davatelja, no zbog manjih zdravstvenih poteškoća 5 ih je odbijeno.
Iz sinjskog Crvenog križa ističu da je krv danas prvi put darovalo 8 osoba, na što su posebno ponosni. Pozivu na akciju odazvali su se i vojnici iz vojarne ‘126. brigade HV’ Sinj te članovi NOPD Koćari.
Dodajmo kako će se sljedeća akcija darivanja krvi održati u subotu, 25. siječnja u restoranu Dalmacija u Trilju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak slavio protiv Hajduka II u prvom pripremnom dvoboju

 

U prvoj pripremnoj utakmici Junak je na Gradskom stadionu slavio protiv drugoligaša Hajduka II…

Junak – Hajduk II 2:1

SINJ – Gradski stadion. Gledatelja 120. Sudac Mario Soldić (Potravlje)

Strijelci: 1:0 Vuleta (3), 2:0 S. Barać (7), 2:1 Giljanović (55)

JUNAK: Runje, Vardić, Kukoč, Mihovilović, Botica, Bilić, Marunica, Maganić, S. Barać, Mastelić, Vuleta (još su igrali: Ćurković, Norac-Kevo, Bandalo, Jukić, M. Barać, Fuštin, Boban, Vukušić, Vučković, Gugić, Andrić i Labrović). TRENER: Stipe Grčić.

HAJDUK II: Ninčević, Relota, Batarelo, Ševelj, Skorup, Ciprić, Tolaj, Bajić, Grubišić, Pršir. Brnić (još su igrali: Baždarić, Giljanović, Čuić i Sahiti).
TRENER: Mario Despotović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR