Subota, 23.01.2010.

Primopredaja gradskoga ključa


Danas, 23. siječnja 2010.g. u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja gradonačelnik Sinja Ivica Glavan uručio je Dijani Breko iz Krnjelalske udruge grada Sinja ključeve Grada. Primopredajom gradskoga ključa obilježen je  početak ovogodišnjega maškaranoga ludila.

Novoizabrani predsjednik RH Ivo Josipović s suradnicma posjetio je Sinj


Novoizabrani predsjednik RH Ivo Josipović s suradnicma posjetio je Sinj. Nakon razgovora s gradonačelnikom Ivicom Glavanom, županom Antom Sanaderom i njihovim suradnicima, posjetio je Alkarske dvore gdje ga je dočekao predsjednik VAD- a  dr.S tipe Jukić s suradnicima. Prije i poslije ovih razgovora Ivo Josipović družio se s građanima na Trgu Kralja Tomislava.
Odgovarajući na novinarska pitanja Josipović je kazao kako je spreman pomoći svim krajevima pa tako i sinjskom a što se tiče pokroviteljstva nad Alkom, izrazio je nadu kako će nakon službenog sastanka s predstavnicima VAD-a i grada nastaviti tu tradiciju.

Krnjevalske svečanosti

Danas, 23. siječnja, na području Cetinskog kraja počinju krnjevalske svečanosti. U Sinju će primopredaja ključeva grada biti u 16 sati u Gradskoj vijećnici. Iz Krnjevlaske Udruge Sinj pozvali su sve zainteresirane u 15,30 sati u prostorije Udruge.
Jutros su krenule i mačkare iz Otoka i Gale.

Obavijest

Članovi biračkih odbora naknadu za rad  mogu predignuti i sljedeći tjedan, u vremenu od 8 do 14 sati u računovodstvu Općinskog suda u Sinju.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati igra film “Sherlock Holmes”.

Sport

Danas, 23. siječnja, se igra drugo kolo nastavka A2 košarkaške lige. Alkar  u 19,30 sati dočekuje DOŠK-a iz Drniša, a Cetina Pet bunara iz Zadra. Susret u Trilju počinje u 18 sati. Prijateljsku utakmicu u 14,30 sati u Kaštel Sućurcu igraju Jadran i Junak.

Stanje na cestama

Na Jadranskoj magistrali od Karlobaga do Svete Marije Magdalene (D 8) zabrana je prometovanja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), zbog bure. Jak vjetar povremeno puše na autocestama: A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, kao i na A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić (povremeno sa olujnim udarima na vijadukatima Bukovo i Hreljin), no autoceste su otvorene za sve kategorije vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Na cestama u gorju te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni. ...