Petak, 23.01.2009.

Obilježena 16. godišnjica akcije MaslenicaZADAR - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjega križa na gradskom groblju u Zadru danas je počelo obilježavanje 16. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica. Brojne su vijence uime svih izaslanstava polagali pripadnici Počasne straže hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića. Govoreći o akciji Maslenica, izaslanik hrvatske Vlade, državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Raboteg, i sam sudionik te akcije, rekao je kako je Maslenica bila prva velika združena operacija HV-a u kojoj su sudjelovale sve tri grane oružanih snaga.

- HV je tada pokazao sposobnost izvesti i napadne akcije. Operacija je u prva 72 sata ostvarila sve svoje glavne ciljeve, deblokadu grada Zadra, oslobođenje ključnih prometnica te gotovo cijeloga prostora Ravnih kotara - istaknuo je Mate Raboteg.

Većina izaslanstava danas je položila vijence te zapalila svijeće i ispred zadarskoga spomenika 13 poginulih branitelja s područja Imotskog, uglavnom pripadnika 3. bojne 4. gardijske brigade koji su živote položili u obrani zadarskoga kraja.

Predstavnik imotskih branitelja Vedran Ujević danas je kazao kako im je velika čast doći u Zadar i pokloniti se imotskim žrtvama.
IZVOR: VEčERNJI LIST

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas će se s početkom u 13 sati održati 97. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je predviđeno 12 točaka dnevnog reda. Izdvajamo Utvrđivanje prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Kukuzovac, utvrđivanje prijedloga Izmjena i dopuna provedbenih odredbi GUP-a grada Sinja. Na sjednici će se naći i prijedlog Odluke o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo kao i razmatranje radne verzije Plana gospodarenja otpadom Grada Sinja.
Pola sata prije navedene sjednice u gradskoj vijećnici bit će predstavljen prijedlog nove atletske staze u Sinju koja bi se trebala graditi u okoviru igrališta NK Tekstilac na Trnovači. Stazu se predstaviti projektant tvrtka Koncept.

OBLJETNICA POGIBIJE PRIPADNIKA HRZ I PZO

U ponedjeljak 26. siječnja obilježit će se 17-ta obljetnica pogibija pripadnika HRZ i PZO. U 10 sati održat će se sveta misa zadušnica u svetištu Gospe Sinjske, a u 11 sati u naselju šimci polaganje vijenaca kod spomen obilježja "Slomljena krila" na mjestu pogibije hrvatskih branitelja.

"KRNJEVALSKI DANI"

Sutra počinju krnjevalske svečanosti u Sinju. S početkom u 17 sati na Trgu Kralja Tomislava održat će se primopredaja ključeva i vlasti grada, te tim činom počinje manifestacija "Krnjevalski dani 2009. godine."
Prema najavama sutra bi s krnjevalskim svečanostima trebali početi i u naselju Gala,tako će nakon okupljanja kod mjesne crkve krenuti na svoj krnjevalski obilazak naselja u općini Otok.

SPORT

Iz sportskog vikenda izdvajamo susret trećeg kola nastavka A1 košarkaške lige. Sutra, 24. siječnja, Alkar igra u Bedekovčini s početkom u 19 sati protiv Zaboka.