Srijeda, 23.01.2008.

ODRžANA 71. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJADanas, 23. siječnja, održana je 71. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja.
Uz određene izmjene i dopune jednoglasno je usvojen Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2008. godinu.
Odbijen je zahtjev za komunalno opremanje - priključak na javni vodovod na
nekretnini označenoj kao čest.zem. 2560/7 K. O. Glavice zbog neispunjavanja uvjeta iz čl. 40 stavak 1. u svezi st. 3 Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Jednoglasno je usvojen zahtjev za oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa.
Jednoglasno je usvojen zahtjev za smanjenje radnog vremena disco klubu MONACO u Sinju i to za 2 sata tj. do 4 sata.
Za odlazak na pčelarski sajam u Gudovcu Udruzi pčelara " Vrisak" Obrovac Sinjski odobreno je 4.000,00 kuna.

PRIJEDLOG SPORAZUMA KOJE NUDI UPRAVA "DALMATINKE NOVE"

Uprava "Dalmatinke Nove" dostavila je prijedlog sporazuma kojeg uprava "Dalmatinke Nove" nudi Nezavisnom sindikatu Dalmatinke Nove, SSSH - podružnici TOKG-a «Dalmatinke Nove» i sindikatu radnika Dalmacije HUS Podružnica Dalmatinke Nove. Prijedlog sporazuma, koji smo zaprimili, ovjeren je kod javnog bilježnika te potpisan od poslodavca Gianfranca Ladinija.
U prijedlogu između ostalog stoji kako je na sastanku 21. siječnja zaključeno da je svim stranama u sporazumu zajednički cilj nastavak poslovanja i proizvodnje, a sa time i dugoročno očuvanje radnih mjesta. Prema prijedlogu sporazuma Sindikati i Poslodavac će odmah nakon potpisa ovoga sporazuma odustati od svih sudskih postupaka koji su pokrenuti na općinskom sudu u Sinju i Trgovačkom Sudu u Splitu, isplata plaća za mjesece studeni i prosinac 2007. godine biti će u roku 7 dana od dostave Rješenja o povlačenju tužbi, a poslodavac se obvezuje isplatu plaća za period kada radnici nisu radili polovicu plaće za lipanj i to u roku od 7 dana od dostave rješenja o povlačenju tužbi te kako će nakon isplate plaća poslodavac pozvati radnike na posao.

Napomenimo kako ispred "Dalmatinke Nove" još uvijek traju su mirni prosvjedi i blokada tvornice radnika, koji i danas čekaju odluku Trgovačkog suda u Zagrebu o zahtjevu pravnog zastupnika uprave o izuzeću svih sudaca trgovačkog suda u Splitu u slučajaju "Dalmatinka".

OSNIVAčKA SKUPšTINA KLUBA žENA

Klub žena «Liječenih na dojci Sinj» koji je u protekloj godini djelovao pri udruzi srma u utorak 22. siječnja održao je osnivačku skupštinu za osamostaljenje. Za predsjednicu kluba izabrana je dosadašnja voditeljica kluba Milica Cvitković, a u upravni odbor su još imenovane dopredsjednica Snježanka Jadrijević, tajnica blagajnica Marica Munivrana te kao članovi Nada Liović i Jasminka šego. Klub će nastaviti djelovati u prostorijama udruge «Srma» do dobivanja vlastitih prostorija. U veljači nastavljaju sa održavanjem zdravstvenih vježbi za članice, posebna će se pažnja posvetiti pripremi edukacija, predavanja i osnaženju žena protiv karcinoma dojke.

PODJELA SADNOG MATERIJALA U HRVACAMA

U Hrvacama je počela podjela sadnog materijala za nadolazeću poljoprivrednu sezonu. Svi oni koji su se predbilježili za sadnice mogu ih predignuti u trgovini «Jazo» u Hrvacama. Od 11.000 sadnica koje su poljoprivrednici zatražili najveći interes pokazali su za sadnice vinove loze, bajama i lješnjaka.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazuje se američki akcijski animirani film BEOWULF. Uloge tumače Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Chris Coppola, Angelina Jolie i drugi.