Utorak, 23.01.2007.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas bi gradsko poglavarstvo na svojoj 47. sjednici trebalo između ostalog utvrditi prijedlog programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture grada Sinja u ovoj godini.
Prema tom programu, planira se projektiranje vodoopskrbe gornje zone čačijin dolac - Priorica, rekonstrukcija vodovodnih linija u Glavicama, Radošiću, Brnazama i Sinju.
U ovoj godini trebali bi se projektirati i izgraditikanalizacijski kolektori u nekoliko sinjskih ulica i to u ulici Braće Radića, Put Odrine i djela Matasove ulice.

Prijedlogom ovoga Programa planira se uređenje dijela ceste «Toplica» u Glavicama i Ramske ulice u Sinju, izgradnja nogostupa u Donjim Glavicama i Brnazama, izrada geodetskih podloga i projekta izgradnje nogostupa u ulicama Domovinskog rata i Put Pavića, uređenje parkirališta na Trgu Gojka šuška, te izgradnja mrtvačnica u Glavicama na šatrinici, Zelovu i Lučanima. U programu je naznačena i izrada projektne dokumentacije za rješenje gradske tržnice te projektiranje i izgradnja javne rasvjete na području Grada.

GODIšNJICA POGIBIJE PILOTA I PADOBRANACA HRZ

U petak 26. siječnja navršava se 15 godina kada su spremajući se na borbenu zadaću u tragičnom udesu zrakoplova «AN-2», živote izgubili piloti i padobranci pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane: Branko Fidel, Boris Kekez, Mladen škalic, Davor šabić i Bojan Vojvoda.
Misom zadušnicom u svetištu Gospe Sinsjke u petak u 11 sati kao i polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće na mjestu pogibije na spomen obilježju u šimcima zajedno sa rodbinom i prijateljima,suborcima, pripadnicima Zrakoplovne baze Divulje, te predstavnicima Hrvatske vojske, civilnih struktura i udruga proizišlih iz Domovinskoga rata vijenac će položiti zapovjednik zračne baze Divulje pukovnik Miroslav Kovač.

"DANI KRNJEVALA" U OTOKU

Za vrijeme pokladnih dana u Cetinskom kraju veliki broj je maškaranih udruga koji tradicionalno organiziraju svečanosti. Tako će se u subotu svojim mještanima u Otoku predstaviti tradicionalne stranjske mačkare. Okupljanje mačkara biti će u 8 sati na Ikanovu Gumnu, odakle će krenuti prema Ovrlji, Bitunjcima, Udovičićima, Jelaščićama. Prigodni program izvesti će u 12 i 30 kod svetoga Ante na križanju, a zatim slijedi zajednički ručak - doznajemo iz organizacijskog odbora mačkara.


OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra će bez napajanja električnom energijom, od 8,30 do 14,30 biti potrošači u Turjacima, zaseoci Pupić, župa, Maleš, Jazidžija, Bilić i Lucić. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi izvjestili su iz HEP-a.