Ponedjeljak, 23.01.2006.

U SINJU JUTROS IZMJERENO -4 STUPNJA CELZIJEVA

Kao što su i najavljivali meteorolozi ruska i sibirska zima polako dopire i do naših krajeva. Jutarnje temperature zraka u bile su izmedju -10 i -17 stupnjeva celzijevih. U našem kraju izmjereno je minus 4 stupnja.
Ovakvo hladno ali vedro vrijeme zadržat će se, prema sinoptičarima, do četvrtka.

AKCIJA LOVAčKOG DRUšTVA SINJ

U dobroj suradnji s resornim ministarstvom lovci Sinjske lovačke udruge jučer su na predjelu vrdova kod Koljana imali zajedničjku akciju lova na divlje svinje poradi utvrdjivanja statusa prema klasičnoj svinsjkoj kugi.
Stručni suradnik društva Stipe Kokić ističe kako nije odstrijeljena niti jedna svinja te najavljuje nedjeljne lovne akcije na istim terenima do kraja veljače.

POčINJU KRNJEVALSKE SVEčANOSTI

Krnjevalske svečanosti u Sinju kreću od subote ujutro kada se očekuje prigodno otvaranje i preuzimanje ključeva grada potvrđuje predsjednik udruge Damir Grčić.
Krnjevali će gradom vladati do 28. veljače do kada se najavljuju prigodni krnjevalski plesovi za djecu, odrasle, spaljivanje dežurnog krivca i odlazak u Rijeku.

GODIšNJICA POGIBIJE PRIPADNIKA HZ I PZO

U tekućem tjednu obilježavamo 14 godina od tragičnog trenutka pogibje pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Dana 26. siječnja u šimcima kod Sinja poginuli su Branko Fridel, Boris Kekez, Mladen škalic, Davor šabić i Bojan Vojvoda.
U četvrtak će se održati i misa zadušnica u Sinjskom svetištu uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća na mjestu pogibje potvrđuje načelnik Zrakoplovne baze Divulje pukovnik Miroslav Kovač.

SPORT

Košarkaši Alkara pobjedili su u Zagrebu ekipu Maksimir 92-90. U ovom dijelu u okviru A-1 košarkaške lige, prva gostujuća pobjeda Alkara koja mnogo znači za nastavak natjecanja i plasman u ligu za prvaka.

VRIJEME


Jutro je osvanulo vedro i vrlo hladno. U Sinju je izmjereno - 4 stupnja celzijeva. U nastavku dana malo toplije. Bura umjerena ponegdje i do jačeg intenziteta. Prohladno.