Božićna poruka i čestitka župnika fra Ante BilokapićaPovodom nadolazećih blagdana, božićnu poruku i čestitku svim vjernicima uputio je župnik Župe Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Bilokapić.

Braćo i sestre u Kristu! Dragi vjernici! Poštovani prijatelji!

U svakom našem kršćanskom blagdanu otkrivamo i prepoznajemo ljubav koju Bog ima prema nama ( usp. 1. Iv 4, 16). Ta se Božja ljubav nama ljudima otkriva u etapama: od stvaranja svijeta, oslobođenje Božjega naroda iz ropstva, tolikih čudesnih oslobođenja naroda i pojedinaca.

Isusovo rođenje označuje početak ostvarenja punine objave Boga i Božje ljubavi prema čovjeku.U blagdanu Božića otkrivamo ljubav Božju koja poprima tijelo čovjeka ( ili kako pjevamo u našoj božićnoj pjesmi : Ljubav Božja prevelika primi pravu put čovjeka).

Blagdan Božića predstavlja Božje poniženje, kako nam to Pavao tumači u poslanici Filipljanima ( v. Fil 2, 6-8) i upravo to Božje poniženje ili njegova želja da nam bude u svemu sličan očituje što mu mi značimo i koja je vrijednost čovjeka.

Sadržaj blagdana Božića izražen je jednostavnim riječima i porukom koju primiše pastiri: „ Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest , veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj- Krist Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama“ (Lk 2, 10-12). To je sadržaj koji si posvješćujemo svake godine o blagdanu Božića, to slavimo, to vjerujemo, tome se radujemo!

Radujemo se jer ovaj svijet ima Spasitelja- to je Isus Krist. Radujemo se jer po Isusu Kristu čovjek ima budućnost, ne samo za ovaj svijet i život, nego do u samu vječnost. Na nama je da povjerujemo ljubavi koju Bog ima prema nama ( usp. 1. Iv. 4, 16).

U vjeri hitimo ( v. Lk 2,16) kao jednostavni pastiri tom novorođenom kralju ( v. Mt. 2,2) komu dođoše mudraci s Istoka da mu se poklone, njemu vjerom otvaramo vrata svoga života kako bismo primili Njega- Isusa Krista, i od Njega i po Njemu postali djeca i prijatelji Božji (v. Iv,1,12).

S Vama dragi vjernici dijelim ovu božićnu radost, radost Božjega dolaska k nama u Isusu Kristu, kao što je radost Kristova začeća i dolaska u čudesnom zanosu vjere podijelila Marija u susretu s Elizabetom ( v. Lk 1. 39-45), pa u zanosu molitve Veliča duša moja Gospodina- klicala ( v. Lk. 1. 46-55), kao što su mudraci potaknuti duhom došli se pokloniti Gospodinu (v. Mt 2,1sl), pastiri (v. Lk 2,17-20) i kroz povijest Crkve toliki sveci.

Neka vam dragi prijatelji bude BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ! Isus Krist, novorođeni Kralj i Sin Svevišnjega ( Lk 1,32), ispunio Vas radošću i mirom.

Neka Gospodin blagoslovi svaki vaš trud i napore i sve nas neka prati blagoslov Božji i u Novoj 2016. G.

IZVOR: WWW.FERATA.HR


ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ ŽELI VAM WEB PORTAL GRADA SINJA!

24.12.15